Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceviz Yalova tezgahlarında yerini aldı

Sonbahar aylarının favorilerinden olan ceviz, an itibariyle Yalova Semt Pazarı’nda satışa sunuldu. Çok sayıda vatandaş her derde deva ceviz için pazara akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 01:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:07
Kaynak: Murat Can Aytemur
Ceviz Yalova tezgahlarında yerini aldı

Sonbahar aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden ceviz, Yalova Semt Pazarı'nda tezgahlardaki yerini aldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok vatandaş, cevizin sağlık faydalarından yararlanmak için pazara akın etti. Yüksek besin değeri ve lezzetiyle dikkat çeken ceviz, pazarda geniş bir kitle tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle sonbahar aylarında sağlıklı atıştırmalık arayanların tercih ettiği ceviz, aynı zamanda pek çok tatlı ve yemek tarifinde de yer alabildiği için halk tarafından yoğun rağbet gören ürünler arasında yer alıyor. Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından zengin içeriğiyle her yaştan tüketici için sağlık açısından önemli bir seçenek oluştururken aynı zamanda da içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde yer yer diyet listelerinde de kendisine yer bulabiliyor. Ceviz fiyatları türüne göre değişkenlik gösterebilirken ortalama 130 TL’den satışa sunuluyor.

Faydaları saymakla bitmiyor!

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre ceviz; cilt sağlığını korur, sağlıklı yaşlanmayı destekler, kan basıncını düşürür, kilo kontrolüne yardımcı olur, diyabet riskini azaltır, vücuttaki inflamasyonu azaltır, uyku düzenine fayda sağlar, depresyona karşı etkilidir, vitamin ve mineral açısından zengindir, sperm kalitesini arttırmada yardımcı olur, kanser risklerini azaltmaya fayda sağlayabilir, bağırsak sağlığında etkilidir, kalp sağlığı için önemli bir yere sahiptir, beyin sağlığını korur, hafızayı güçlendirir, Omega 3 yağ asitleri ve antioksidan olarak oldukça zengindir.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.