Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cevdet Yıldız, “Hizmetlerin takipçisi olacağız”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Yalova İl Başkanı Cevdet Yıldız, Yalova merkez ve ilçelerde belediyelerin hizmetlerinin takipçisi olacaklarını söyledi. Yıldız, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in de artık kutlamaları bırakarak söz verdiği proje ve hizmetlere odaklanması gerektiğini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 00:00
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Cevdet Yıldız, “Hizmetlerin takipçisi olacağız”

DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Cevdet Yıldız Yalova Hayat’ı ziyaret etti. Yıldız, yerel seçim sonrasında halkın artık belediyelerden hizmet beklediğini ifade etti. Özellikle Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel’in bir an önce halka vadettiği projeleri ve hizmetleri hayata geçirmesi gerektiğini dile getiren Yıldız, “Biz DEVA Partisi Yalova İl Teşkilatı olarak Yalova’ya verilen vaatlerin ve yapılacağı belirtilen hizmetlerin de ilçe ve beldelerdeki hizmetlerin de takipçisi olacağız. Vatandaşın faydasına ve yararına olan her şeyi desteklerken, eksik ve yanlış olan şeylerde de karşılarına dikileceğiz. Yerel seçim olalı aradan 100 gün geçti. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel seçim sürecinde birçok projeyi yapacağını vaat etti. Artık bunların yapılmaya başlaması lazım. Bazı şeylerin arkasına sığınmayı bırakmalı ve somut adımlar atmalı. Belediyemizde bunca süre geçti siyasi belediye başkan yardımcıları daha yeni atanabildi. Mehmet Gürel artık dört elle işine odaklanmak zorunda” dedi.

“HALK EKMEK KURULMALIDIR”

Yalova Belediyesi’nin pazarcıdan, minibüsçüden, fırıncıdan gelecek tepkilerden korkarak halkın ucuz ulaşıma ve gıdaya ulaşmasını sağlayacak projeleri ötelememesi gerektiğini ifade eden Yıldız, “Yalova için elzem olan projeler var. Mesela Yalova’da mutlaka bir Halk Ekmek kurulmak zorunda. Başkan halk lokantaları açacağını dile getirmişti. Bunun da yapılmasını bekliyoruz. Yine köylerdeki vatandaşların ürettiği sebze ve meyveleri alıp kuracağı tanzim satış noktalarında halka satan yerler oluşturulmalı. Köylüden ucuz fiyata alacağın sebze ve meyveyi çok cüzi karlarla halka sat. Yani halkın ucuz gıdaya ulaşmasını sağlayacak adımlar atmak gerekli. Yalova Belediyesi her mahalleye oradaki insanların oturabileceği ucuz çay ve kahve içebileceği birer sosyal tesis kurması lazım. Halk Ekmeği yaparsak fırıncılar küser, uygun ulaşım için belediye otobüslerini getirsek minibüsçü tepki gösterir, sebze meyve satarsak pazarcılar kızar derseniz halka hizmet edemezsiniz. Siz halka hizmet için seçildiniz. Birileri kızar küser diye düşünme yerinde değilsiniz” diye konuştu.

“DEVA SEÇMENİ SEÇİMDE BELİRLEYİCİ OLDU”

DEVA Partisi seçmeninin yerel seçimde mevcut iktidar karşısında güçlü gördüğü CHP’ye destek vermeyi seçtiğini de dile getiren Yıldız, “Yalova merkezde ve ilçelerde CHP’nin seçimleri kazanmasının temelinde DEVA Partisi seçmenlerinin CHP’ye verdiği destek var. Bugün CHP, il merkezi ve birçok ilçe ve beldede seçim kazanabildiyse bunu DEVA’lı seçmenler sağlamıştır. DEVA Partili seçmenler mevcut düzenin karşısındaki en güçlü cephenin CHP olduğunu bildikleri için bu seçimde CHP’ye destek vererek seçimlerin kazanılmasında belirleyici bir rol üstlendiler” şeklinde konuştu.

“TASARRUF TEDBİRLERİ YEREL BASINI BİTİRİYOR”

Hükümetin hayata geçirdiği tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basına verilen ilan ve reklamların da kesildiğine değinen Yıldız, “Yerel basın halkın haber alma hakkını yerine getiren en önemli demokratik güçlerden birisidir. Ancak son günlerde yürürlüğe sokulan tasarruf tedbirleri ile yerel basının belediyelerden aldığı reklam ve ilanlar da kesildi. Bu yerel basını ekonomik açıdan zora soktu. Biz bu konunun da takipçisiyiz. Bu durumun yerel basını bitirmeye doğru gittiğini görüyoruz. O nedenle de mecliste bu konuyu sürekli gündeme getirerek yerel basının tasarruf tedbirleri dışına çıkartılmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.