Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağlayan Adliyesi terör saldırısını kim düzenledi? Çağlayan Adliyesindeki teröristler yakalandı mı?

Dün İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı C kapısı önünde bulunan polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybederken ikisi polis 5 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından boşaltılan adliyede korku ve panik dolu anlar yaşanırken saldırının kim ya da kimler tarafından yaptırıldığı merak konusu olmuştu. İki saldırgan etkisiz hale getirilirken kaçan teröristlerden biri ise yaralı yakalandı. Olaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir" şeklinde konuştu. Peki, Çağlayan Adliyesi terör saldırısını kim düzenledi? Çağlayan Adliyesindeki teröristler yakalandı mı? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Çağlayan Adliyesi terör saldırısını kim düzenledi? Çağlayan Adliyesindeki teröristler yakalandı mı?

Dün sabah saatlerinde İstanbul’da bulunan Çağlayan Adliyesi’nde polis kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Olayda, ilk belirlemelere göre biri kadın 2 saldırgan etkisiz hale getirilirken, 3'ü polis 6 kişi ise yaralandı. Saldırı anında adliye önündeki kişiler içeri kaçarken adliyenin içinde bulunan vatandaşlar da yere yatarak kurşunların hedefi olmaktan kurtuldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi gelirken olayın kim tarafından ve neden gerçekleştirildiği merak konusu oldu. Olayın ardından birçok detay ortaya çıkmaya devam ediyor. Peki, Çağlayan Adliyesi terör saldırısını kim düzenledi? Çağlayan Adliyesindeki teröristler yakalandı mı?

çağlayan adliye saldırısı

Çağlayan Adliyesi terör saldırısını kim düzenledi?

Olaya ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan gelmişti. Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında, "1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir" ifadelerine yer vermişti.

Olayın ardından terör saldırısıyla ilgili edinilen son dakika bilgisine göre DHKP-C'li terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un İstanbul 13. ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve olay günü hakim karşısına çıkacağı ortaya çıktı. Öte yandan SABAH, teröristlerin kimlik bilgilerine de ulaştı. Teröristlerden 43 yaşındaki Emrah Yayla’nın Adana’da hakim, savcı, polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığındayken 11 kilo patlayıcı madde ile yakalanan 3 teröristten biri olduğu öğrenildi.

Öte yandan olay anında saldırıdan yara alan sivil vatandaştan acı haber geldi. Hastaneye kaldırılan yaralı vatandaş Dilfiraz K.'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği aktarıldı.

Bakan Yerlikaya olayın ardından yaptığı açıklamasında, “Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. Olayın ardından kaçan saldırganlardan biri yaralı olarak yakalandı.”

Çağlayan Adliyesindeki teröristler yakalandı mı?

Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısı anı, adliyenin güvenlik kameraları tarafından anbean görüntülendi. Görüntülerde, biri kadın iki kişinin silahla ateş açarak meydana geldiği açık bir şekilde görülüyor. Zanlılara silahla karşılık veren polisin, iki şüpheliyi etkisiz hale getirdiği anlar da görüntülerde yer alıyor.

Öte yandan terör örgütü üyelerinin yakalanıp yakalanmadığı da merak konusu olmuştu. Olayın ardından basın açıklaması gerçekleştiren Bakan Yerlikaya soruları yanıtladı. Teröristlerin, Çağlayan Adliyesi C Blok istikametine doğru koştuğunu ifade eden Bakan Ali Yerlikaya, "Burada çıkan çatışmada her iki terörist de kahraman polislerimizce etkisiz hale getirilmiştir. Bir vatandaşımız teröristlerin açmış olduğu ateşle maalesef tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. 3 polis memurumuz, 3 vatandaşımız yaralandı ve tedavileri devam ediyor." şeklinde konuştu.

Hilal Baldemir

 

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.