Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ne kadar zam yaptı, en düşük maaş ne kadar oldu?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte başta asgari ücrete ardından 6 aylık enflasyon verilerine göre de memur ve memur emeklisi zammı belirlendi. Son olarak ise SSK ve Bağkur emeklisi zam oranı düzenlemenin ardından kesinleşti. Bunların ardından ise belediyelerde toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanlarının maaşlarına zam yaptı. Zam oranını geçtiğimiz gün açıklayan belediyelerden biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Arama motorlarında Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ne kadar zam yaptı sorusu araştırılıyor. Peki, Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ne kadar zam yaptı, en düşük maaş ne kadar oldu? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 16:14
Kaynak: Hilal Baldemir
Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ne kadar zam yaptı, en düşük maaş ne kadar oldu?

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplamda 10 bin 357 personelinin maaşına toplu iş sözleşmesi kapsamında yeni yıl zammı yaptı. Yıllık enflasyon oranının ardından memur ve memur emeklisine yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Belediyeler de enflasyon oranını göz önüne alarak personellerine zam yaptı. Ocak ayının sonuna yaklaşırken neredeyse bütün belediyeler zam oranını duyurdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi de geçtiğimiz günlerde zam miktarını açıkladı. Peki, Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ne kadar zam yaptı, en düşük maaş ne kadar oldu? İşte merak edilen soruların cevabı…

bursa belediye personel zam

Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ne kadar zam yaptı?

Bursa Büyükşehir Belediyesi personelleri büyük bir merakla zam oranının açıklanacağı günü bekliyordu. Hafta başında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi'nin imza töreni Merinos AKKM Fuaye Alanı'nda gerçekleşti. Gerçekleşen bu toplu sözleşme törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş katılım gösterdi.

bursa'da belediye eprsonel maaşı ne kadar oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş maaş zammına ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün yapacağımız ek sözleşme ve protokoller Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek. Şubat'ın 10'u gibi maaşlarını alıyorsunuz. Hiçbir gecikmeye maruz bırakmadık. Yapacağımız toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller ile yüzde 70 ile yüzde 88 arasında ücret artışı yapacağız. Bu aydan itibaren ek protokollere göre asgari ücret ve enflasyona göre 45 saatlik çalışan ve 3 yıllık kıdemi olan vatandaşımızın alacağı en düşük maaş 33 bin 700. 42 buçuk esası ile çalışanlarımızın alacağı maaş 32 bin 250. Bugün imzalayacağımız anlaşmalar 3 yıl yürürlükte olacak. Şubat ayı başından itibaren ödemelerin tam olarak yatacağını da söylemek istiyorum. Bildiğiniz gibi promosyon paraları var. Bir anlaşma yaptık hepsi kuruşuna kadar hesaplarınıza yattı. Tekrar anlaşma yaptık bu manada yeni rakamların hepsi hesaplarınıza yattı. Yeni maaşlarımız hayırlı uğurlu olsun. Bana gezerken özellikle işçilerle alakalı tamir, bakım, kaynakçılık, kanalizasyonda çalışma gibi işlerde çalışanların biraz fark almasını iletmiştiniz. Onları da hesaplarınıza yansıttık. Şimdi el birliğiyle çalışma zamanı.

bursa belediyesinde en düşük maaş 32 bin 250 tl oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Toplu İş Sözleşmesi kapsamında personellerine yüzde 70 ile yüzde 88 arasında zam yaptığını duyurdu. Böylelikle Bursa Büyükşehir Belediyesi personellerinin alacağı en düşük maaş 32 bin 250 TL oldu.

Ayrıca Alinur Aktaş belediye personellerinin yemek ücretlerine ilişkin ise, "Yemek ücretleri ek 2 bin 500 lira olarak hesaplarınıza yansıtılacak" ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.