Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOTAŞ duyurdu: Haziran’da iki tarifeye de zam yok

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), haziran ayı itibarıyla bir önceki ayda olduğu gibi mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi. Haziran ayında da doğal gaz aynı tarife üzerinden ücretlendirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 10:46
Kaynak: AA
BOTAŞ duyurdu: Haziran’da iki tarifeye de zam yok

Vatandaşların belini en çok büken giderlerden biri olan elektrik ve doğal gaz faturaları son 2 yılda ciddi oranlarda artış gösterdi. Her ay tarifeye zam gelip gelmeyeceğini merakla bekleyen vatandaşlara o haber geldi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğalgazda ve elektrik üretim amaçlı kullanılan gazın haziran tarifesini duyurdu.

Haziran ayında da bir önceki aylarda olduğu gibi tarifede değişikliğe gidilmedi.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMLANMADI

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayınlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda haziranda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı kullanılan gaz tarifesi sabit kaldı.

1000 METREKÜP 4 BİN 80 LİRA

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine haziran ayında uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 TL olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesinde, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgaz başına 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.