Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birleşmiş Milletler’in ateşkes kararına Hamas’tan resmi açıklama geldi!

İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik saldırıları giderek daha şiddetli bir şekilde devam ederken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ateşkes kararı aldığını duyurdu. BMGK’nin aldığı karardan kısa bir süre sonra Hamas'tan resmi açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 12:29
Kaynak: Hilal Baldemir
Birleşmiş Milletler’in ateşkes kararına Hamas’tan resmi açıklama geldi!

İsrail 7 Ekim’den bu yana Gazze’de sivillere yönelik katliamlarına ara vermeden devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Mayıs’ta açıkladığı Gazze Şeridi’nde üç aşamalı ateşkes teklifine uluslararası destek talep eden ve Hamas’a teklifi kabul etmesi çağrısında bulunan karar tasarısı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde oylamaya sunuldu.

Karar tasarısı, yapılan oylama sonucu 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul edilirken, Rusya çekimser kalmayı tercih etti. BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamanın ardından Hamas, bugün yaptığı resmi açıklama ile BMGK’de kabul edilen kararı kabul ettiğini duyurdu.

Hamas yetkilisi Sami Abu Zuhri yaptığı açıklamada, detayları görüşmek üzere müzakereye hazır olduklarını belirterek İsrail'in buna uymasını sağlamanın Washington'a bağlı olduğunun da altını çizdi. Zuhri, “ABD yönetimi, BM Güvenlik Konseyi kararını uygulayarak işgali derhal sona erdirmeye konusundaki taahhütlerini yerine getirmek için gerçek bir sınavla karşı karşıya” dedi.

Şu an ise gözler İsrail tarafından gelecek karara çevrildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.