Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bill Gates iddialara ilk kez yanıt verdi: Kimseye çip taktırmadım

Bir süredir Koronavirüs salgını döneminde kâr elde etmek amacıyla aşı aracılığıyla insanlara çip taktırdığı iddialarıyla gündemde olan milyarder hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi. Bill Gates, bu komplo teorilerini komik bulduğunu söyleyerek, "Ben neden senin nerede olduğunla ilgileneyim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 11:34
Kaynak: Hilal Baldemir
Bill Gates iddialara ilk kez yanıt verdi: Kimseye çip taktırmadım

Dünya 2019 yılının sonunda başlayan ve 2022 yılına kadar da devam eden koronavirüs salgını ile mücadele etti ve milyonlarca kişi hayatını kaybetti. Bu salgın ile yalnızca milyonlarca kişinin ölmesi değil, dünya genelinde de düzeni değiştirecek birçok değişiklik yaşandı.

Koronavirüs salgını ve pandemi dönemi ekonomiyi, tedarik zincirini, insanların ve şirketlerin çalışma şeklini etkileyen bir süreç olmakla kalmadı bununla beraber onlarca komplo teorisinin de ortaya atılmasına neden oldu.

Yaşanan birçok olayda olduğu gibi bu olayda d ayine dünyanın en bilinen ve en zengin insanları bu komplo teorilerinin baş kahramanları oldu.

Bill Gates komplolara yanıt verdi

Hakkında birçok iddia ve komplo olan isimlerden biri de hiç kuşkusuz Microsoft’un kurucusu Bill Gates oldu. Bill Gates, salgının başında; salgını ortaya çıkartmakla, aşının üretilmesinden sonra ise aşıyı kullanarak insanlara çip yerleştirmekle suçlandı, bu konuda çeşitli komplo teorileri üretildi.

Bir podcast yayınında konuyu anlatan Gates, konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Senin nerede olduğunla neden ilgileneyim"

Komplolardan çok etkilenmediğini aktaran Gates, "Genel olarak şikayet edecek bir durumum yok. Fakat bazen sokakta yürürken birileri geliyor ve beni koronavirüsten kâr elde etmekle suçluyor ve benim onları takip ettiğimi öne sürüyor. Bu başıma birkaç kez geldi. Ben bunu aslında komik buluyorum çünkü ben neden senin nerede olduğunla ilgileneyim? Yani gerçekten zamanımı böyle mi geçiriyorum? Sizi takip ederek." şeklinde konuştu.

"Aklıma böyle bir şey gelmezdi"

Koronavirüs salgını sayesinde şirketinin kâr elde etmesinin kendisi için beklenmedik bir durum olduğunu söyleyen Gates, "Küresel olarak bakınca bu salgından kâr elde etmem ya da bundan faydalanmam tamamen beklenmedikti. Aklıma böyle bir şey gelmezdi." dedi.

Salgının etkisinin azalmasıyla birlikte bu komplo teorilerinin de azaldığını fakat küçük bir olayda bile yeniden komplolar üretildiğini söyleyen Gates, "ABD'de birkaç sıtma vakası çıktı ve hemen insanlar beni suçladı." ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.