Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berber Cevdet açıkladı ‘’Vatandaş fiyatları pahalı buluyor’’

Artan enflasyon ile birlikte artan fiyatlar berberlik sektöründe de cep yaktı. Yalova’da tanınan ve uzun yıllardır berberlik mesleğini sürdüren Cevdet Uysal’a güncel berber fiyatlarına karşı vatandaşın tepkilerini sorduk ve siz değerli okuyucularımız için derledik. Detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 09:00
Kaynak: Murat Can Aytemur
Berber Cevdet açıkladı ‘’Vatandaş fiyatları pahalı buluyor’’

Ülke genelinde enflasyon ile doğru orantılı olarak fiyatlar artmaya devam ediyor. Sadece ürünlerde değil aynı zamanda farklı sektörlerin farklı aşamalarında mal alım ve satım ücretleri git gide artış gösteriyor. Pazardan berbere kadar pek çok alanda artmış olan fiyatlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Fiyatların bir anda yükseldiği sektörlerden bir tanesi de şüphesiz ki berber dükkanları. Artan tıraş ücretlerine karşı vatandaşın tepkilerini sorduğumuz zaman Yalova’da berberlik mesleğini sürdürmekte olan Berber Cevdet Uysal’dan aldığımız cevap şu şekilde idi.

Berber Cevdet Uysal, artan fiyatların vatandaş tarafından olumsuz bir tepki aldığını belirtti ve sözlerinin devamında, ‘’Eskiden hayat bu kadar pahalı değildi, kiralar bu denli yüksek olmuyordu. Vatandaş fiyatlardan şikayetçi ancak esnafın da sorumlulukları ve idame ettirmesi gereken bir hayatı var. Enflasyon kaynaklı her şeyin fiyatı artıyor. Bir aldığımızı bir daha aynı fiyata alamıyoruz desek yeridir.

Şampuan, saç şekillendiricileri, parfümler ve dükkanda kullanmakta olduğumuz malzemeler dolarla doğru orantılı olarak sürekli bir artış içerisinde. Hal böyle olunca bizler de tıraş fiyatlarımıza zam yapmak durumunda kalıyoruz. Senelerdir berberlik yapıyorum fiyatların bu denli artacağını söyleseler inanmaz geçerdim, lakin son duruma baktığımız zaman gerçek olduğunu görüyoruz’’ dedi ve ekledi, ‘’2023 yılı sona ererken 2024’ten büyük temennimiz, fiyatların normale döndüğü, vatandaşın ve esnafın alım gücünün rahatladığı bir yeni yıl görmek.’’

Murat Can Aytemur

 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.