Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Başkanları Marmara Denizi’ni görüştü

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), kuruluşunun 50. yıl dönümü kapsamında düzenlediği ilk etkinlikte Marmara Denizi’ni ele aldı. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, toplantıda yaptığı açıklamada, “Marmara Denizi’ni gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için artık radikal kararlar almalıyız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2025 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2025 14:42
Kaynak: YALOVA HAYAT
Belediye Başkanları Marmara Denizi’ni görüştü

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), kuruluşunun 50. yıl dönümü kapsamında düzenlediği ilk etkinlikte Marmara Denizi’nin geleceğini masaya yatırdı. “50 Yıldır Marmara Denizi İçin Birlikte” başlıklı toplantı, MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de katılarak, Marmara Denizi’ne kıyısı olan diğer illerin belediye başkanlarıyla istişarelerde bulundu.

Toplantıda, Marmara Denizi’nin karşı karşıya olduğu çevresel tehditler ve alınması gereken önlemler ele alındı. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova’nın bu konuda yürüttüğü çalışmaları paylaşırken, Marmara Denizi’nin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için radikal kararlar alınması gerektiğini vurguladı.

“MARMARA HEPİMİZİN, KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ”

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Marmara Denizi, bizim ve ülkemizin ortak değeridir. Bu önemli ekosistemi gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için artık radikal kararlar almak, bilimin ışığında kalıcı çözümler üretmek ve tüm paydaşlar olarak ortak akılla hareket etmek zorundayız. Çünkü Marmara hepimizin, Marmara bizim” dedi.

Gürel, toplantıda emeği geçen başta MBB Başkanı Mustafa Bozbey olmak üzere, tüm katılımcılara ve bilim insanlarına teşekkürlerini iletti.

YASKİ EKİBİ DE KATILDI

Toplantıya Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’le birlikte Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) Başkanı Cihan İsmet Yıldırım ve ekibi de katıldı. Yalova’nın Marmara Denizi’nin korunmasına yönelik yürüttüğü projeler ve atıksu yönetimi konusundaki çalışmalar, toplantıda diğer belediye başkanlarıyla paylaşıldı.

“MARMARA DENİZİ İÇİN ORTAK AKIL VE BİLİMSEL ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ”

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Bozbey, toplantıda yaptığı konuşmada, Marmara Denizi’nin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekerek, “Marmara Denizi’ni korumak ve gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bu toplantı, bu yolda atılmış önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Marmara Denizi’ndeki kirliliğin önlenmesi, atıksu yönetimi, deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir çözümler üretilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Bilim insanlarının sunumlarıyla desteklenen toplantıda, Marmara Denizi’nin geleceği için ortak bir eylem planı oluşturulması hedeflendi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.