Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Becan’dan afet yönetimine ilişkin meclis araştırma önergesi

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, afet yönetiminde yaşanan mevzuat dağınıklığı ve koordinasyon eksikliği nedeniyle kapsamlı bir yasal düzenleme ihtiyacının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi. Becan, bilimsel yaklaşımlar doğrultusunda yeni bir afet yönetim sisteminin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2025 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2025 15:10
Kaynak: YALOVA HAYAT
Becan’dan afet yönetimine ilişkin meclis araştırma önergesi

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Tahsin Becan, afet yönetiminde yaşanan dağınık mevzuat ve kurumlar arası koordinasyon sorunlarının, felaketlerin önlenmesi ve sonrasında yürütülecek çalışmalar açısından büyük zafiyetler yarattığını belirtti.

Becan, Meclis Araştırma Önergesi'nin gerekçesinde, afet yönetiminin afet öncesi, sırası ve sonrası olmak üzere üç aşamadan oluştuğunu ve bu süreçlerde ciddi eksiklikler yaşandığını dile getirdi. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerle yaşanan büyük yıkımın, AFAD ve ilgili idarelerin afet öncesi yeterli önlem almadığını, afet anında koordinasyon eksikliğinin yaşandığını ve sonrasında yürütülen hizmetlerin yetersiz kaldığını gözler önüne serdiğini ifade etti.

"MEVZUAT DAĞINIKLIĞI AFET SÜREÇLERİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Becan, afet yönetimine ilişkin orman, imar, madencilik, çevre, kentsel dönüşüm ve deprem sigortası gibi birçok alanda seksen yıla yayılan yasaların mevcut olduğunu ancak bu mevzuat dağınıklığının süreci zorlaştırdığını vurguladı. Öngörülebilirlik ve ulaşılabilirlik açısından ciddi sorunlar bulunduğunu belirten Becan, yeni düzenlemelerin alanında uzman mühendisler, akademisyenler ve meslek kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda şekillendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulmasının aciliyet taşıdığını söyleyen Becan, "Afetlerde acil müdahale esaslarının, koordinasyon süreçlerinin, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanmasının, sağlık, eğitim, ekonomi ve istihdam politikalarının nasıl yürütüleceğinin belirlenmesi ve yeni bir yol haritasının oluşturulması gerekiyor. Bu konuda atılacak her adım, gelecekte yaşanabilecek felaketlere karşı toplumun daha güçlü olmasını sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.