Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Gürel net konuştu: ‘’Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’’

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, sokak hayvanları ile alakalı olarak öne sürülen yasa teklifi hakkında net konuştu. Başkan Gürel sözlerinde, ‘’Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 14:49
Kaynak: Murat Can Aytemur
Başkan Gürel net konuştu: ‘’Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’’

Son günlerde gündem olan sokak hayvanları ile alakalı olarak çıkan kanun, çok sayıda vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Düzenlenen yasa pek çok kişinin gözünde hayvan katliamı olarak değerlendirildi ve gerek sosyal medya gerekse de alanlarda yasanın geri çekilmesi ile alakalı olarak çeşitli kampanyalar düzenlendi. 

‘’Tavrımız net’’

2/2275 esas sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’na havale edildi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda 17 maddede değişiklik yapan teklif hakkında açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, ‘’Atatürk bize sadece vatan sevgisini öğretmedi’’ dedi ve ‘’Sevgili Yalovalılar; Sokaklarımızı ve hayatımızı paylaştığımız, patili dostlarımız için tavrımız net! Yalova Belediyesi olarak; sokaktaki dostlarımızın bakımı, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi veya yerinde yaşatılmasından yanayız. Bu yönde çalışmalarımızı kontrollü bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ülkemizi ve meclisimizi meşgul eden bu gündem için bir kez daha hatırlatmak istiyorum; kısırlaştır aşılat ve yerinde yaşat’’ ifadelerine yer verdi.
Yasa teklifi, toplumda büyük tepkilere yol açmış ve hayvanseverlerin, sosyal medya üzerinden ve sokakta düzenledikleri kampanyalarla yasanın geri çekilmesi taleplerini dile getirmelerine neden olmuştu. Gürel’in bu açıklamasıyla birlikte, sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerde toplumsal duyarlılık ve vicdanî hassasiyetin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu. Başkan Gürel'in net tavrı, sokak hayvanlarının korunması ve refahlarının artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.