Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Gürel: Karamsarlık korkaklıktır

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Prof. Dr. Halil İnalcık’ı vefatının 8. yıl dönümünde anmak adına bir paylaşımda bulundu ve İnalcık’ın ‘’Karamsarlık korkaklıktır’’ sözlerine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 08:16
Kaynak: Murat Can Aytemur
Başkan Gürel: Karamsarlık korkaklıktır

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Türk tarihine önemli katkıları olan ve vefatının 8. yıl dönümünde anılan Prof. Dr. Halil İnalcık'ı anmak için anlamlı bir paylaşımda bulundu. Gürel'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İnalcık'ın yaşam felsefesine ve tarihçi olarak değerli sözlerine vurgu yapıldı. ‘’Karamsarlık korkaklıktır Bin 500 yıllık bir tarihimiz var. Bu devletin tarihine yakışır şekilde yaşamalı, çok çalışmalıyız’’ alıntısı ile toplumu ve yönetimi daha pozitif bir vizyonla hareket etmeye teşvik etmeyi amaçlayan Başkan Gürel, aynı zamanda da, İnalcık'ın tarihe bıraktığı mirasın önemini vurgulayarak geniş kitlelere ulaşan bir mesaj verdi.

‘’Saygı ve rahmetle anıyorum’’

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Prof. Dr. Halil İnalcık’ı vefatının 8. yıl dönümü vesilesiyle yapmış olduğu bu önemli paylaşımda şu ifadelere yer verdi, ‘’Karamsarlık korkaklıktır. Bin 500 yıllık bir tarihimiz var. Bu devletin tarihine yakışır şekilde yaşamalı, çok çalışmalıyız’ Bıraktığı eserlerle, tarihimizden güç alıp geleceğimizi aydınlatan bir fener gibi genç kuşaklara yol gösteren değerli hocamız Prof. Dr. Halil İnalcık’ı vefatının 8. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.’’

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.