Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Uraloğlu, Türkiye’de sosyal medya kullananların sayısını açıkladı! İşte şoke eden o sayı

Son yıllarda sosyal medya kullanımında yaş sınırı giderek düşerken sosyal medya kullanıcı sayısıda aynı oranda artıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son belirlemelere göre Türkiye’de kaç kişinin aktif olarak sosyal medya kullandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 15:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Bakan Uraloğlu, Türkiye’de sosyal medya kullananların sayısını açıkladı! İşte şoke eden o sayı

Türkiye’de sosyal medya kullanımı son yıllarda ciddi oranda artış göstermeye başladı. Özellikle hem küçük yaş gruplarında hem de oldukça ileri yaştaki gruplarda sosyal medya kullanımı yaygınlaşmaya başladı.

Türkiye’de sosyal medya kullananların sayısı

Birçok farklı sosyal medya platformu olmasıyla birlikte hepsinde aktif hesabı olan milyonlarca kullanıcı bulunuyor. Sosyal medyanın bu kadar yaygınlaşmasıyla kullanıcı sayısı da merak ediliyor.

Türkiye’de kaç kişi sosyal medya kullanıyor

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son belirlemelere göre Türkiye’de sosyal medya kullananların sayısını açıkladı.

NÜFUSUN YARISINDAN FAZLASI KULLANIYOR

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada haberleşme altyapısına geçtiğimiz 21 yılda toplamda 275 milyar dolar yatırım yapıldığını kaydetti. Türkiye’de bulunan vatandaşların yaklaşık %78’inin X (Twitter), Instagram, YouTube, Facebook gibi sosyal mecralardan en az birisini kullandığını açıklayan Uraloğlu, 58 milyona yakın vatandaşın da aktif sosyal medya kullanıcısı olduğunu aktardı. 

Bakan Uraloğlu bu konuda oldukça ilginç bir veri daha açıkladı. Dünya üzerinde sosyal medya kullanım süresinin 6,5 saat, Türkiye’de ise bu sürenin ortalama 7 saat olduğunu belirtti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.