Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Uraloğlu tepki gösterdi: Yasaklardan değil, özgürlüklerden yanayız

Türkiye’de 9 gündür kapalı olan Instagram platformuyla ilgili tartışmalar giderek büyürken konuyla ilgili birinci yetkili kişi olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bizim ajandamızda yasaklamayla, erişim engeliyle ilgili bir şey yok. TikTok ile ilgili bir süreç yok. Kasıtlı olarak ülkemize ‘yasaklar ülkesi’ imajını vermek istiyorlar." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 12:40
Kaynak: Hilal Baldemir
Bakan Uraloğlu tepki gösterdi: Yasaklardan değil, özgürlüklerden yanayız

Sosyal medya platformu Instagram’ın 2 Ağustos’tan bu yana kapalı olması kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken bu dijital platformda satış yapan ve para kazanan vatandaşlar da büyük mağduriyet yaşıyor. 

Hafta ortasında Instagram yetkilileri ile iki kez toplantı yapan Türkiye yetkilileri bu toplantılardan umdukları sonucu alamayınca erişim engelini devam ettirmeye karar verdiler.

Tam 9 gündür kapalı olan platforma bazı kişiler VPN adı verilen özel sanal ağ uygulamaları ile erişim sağlarken kullanıcıların büyük çoğunluğu uygulamaya erişim sağlayamıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, merak edilen erişim yasağı ile ilgili son olarak TRT Haber özel yayınında konuştu.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

"YASAKLARDAN DEĞİL, ÖZGÜRLÜKTEN YANAYIZ"

Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal medya platformlarının artık Türkiye'de temsilcileri var. Zaman zaman bazı konularda uyarılarımız oluyor. Instagram ile ilgili bazı kategori suçlar tespit ettik. Ülkemizin kanun, kural ve hassasiyetlerini ortaya koyduk. Üç tane çok katılımlı toplantı düzenledik. Bu sürecin çok uzun olmaması konusunda gayret ediyoruz. Sürekli görüşme halindeyiz, belli bir noktaya ulaştık.

Sürekli görüşme halindeyiz, belirli bir noktaya kadar geldi. Biz yasak uygulamalardan yana değiliz, özgürlükten yanayız. İnşallah kısa zamanda sonuçlanır.

Sosyal medya platformaları kendi yasaklarıyla sansür uyguluyor. Roblox hakkında mahkeme kararı var. Tüm hukuk süreçleri işleyerek bir sonuca varıldı. Adalet Bakanlığımızın Roblox konusunda güzel ve detaylı bir açıklaması oldu. Şu anda Tiktok'un kapatılmasıyla ilgili bir çalışmamız yok. Bazı gördüğümüz şeyleri kendilerine iletiyoruz.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.