Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Mehmet Kacır'dan Yalova Çıkarması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir dizi temel atma, açılış ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Yalova’ya geldi. Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Kacır ardından Yalova’nın ilk Meyve Suyu Tesisinin açılışını gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 16:46
Kaynak: Murat Can Aytemur
Bakan Mehmet  Kacır'dan Yalova Çıkarması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yalova programına Yalova Valiliği’ni ziyaret ederek başladı. Burada Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Kacır, valiliğin hatıra defterini de imzaladı. Bakan Kacır ardından Vali Kaya’nın makamına geçti. Ziyaretin anısına Bakan Kacır’a hediyelerini sunan Vali Kaya ardından ildeki çalışmalarla ilgili bir brifing sundu.
Bakan Kacır, valilik çıkışında ise basına yönelik açıklamalarda bulundu. Bakanların İstanbul’da seçim çalışması yapmasını eleştiren CHP’li Ekrem İmamoğlu’na Yalova’dan cevap veren Bakan Kacır, “Sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin her yerinde, sadece seçim döneminde değil her daim gayretlerimizi sürdürüyoruz.

Ben geçtiğimiz günlerde Zonguldak, Batman, Giresun’daydım. Bütün bakanlarımız Türkiye’nin dört bir yanında her daim, özellikle kendi alanlarında, Türkiye’nin ekonomik kalkınma yolculuğuna katkı sunmaya dönük çalışmalarını tabi olarak sürdürüyorlar. Nihayetinde biz Türkiye’nin bütün şehirlerinde mesulüz ve sorumluyuz. Sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret ediyoruz ama ben CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayına sormak gerektiğini düşünüyorum. Kendisi geçtiğimiz yıl 14 Mayıs’ta, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek İstanbul’dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu. Acaba o mitingleri yaparken İstanbul’un ulaşım sorununu mu çözüyordu? Şehrini değil şöhretini, kentini değil kendini düşünerek İstanbul’dan 1000 kilometre ötede hayali cumhurbaşkanı yardımcısı olarak miting yaparken İstanbul’un deprem sorununa yönelik bir çalışma mı yürütüyordu? Aslında bunları kendisine sorulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Belediyeyi ziyaret etti
Bakan Kacır, valilik programının ardından yürüyerek Yalova Belediyesi’ne geçti. Bu arada esnafları da iş yerlerinde ziyaret eden Bakan Kacır, ramazan ayını kutlayıp hayırlı işler diledi. Kacır, belediyeye gelişinde Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tarafından karşılandı. Ardından Bakan Kacır’a makamda çeşitli hediyeler sunan Tutuk, Yalova Belediyesi ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 

İlin ilk ve tek tesisinin açılışını yaptı
Bakan Kacır, Yalova’da ilk kez faaliyete girecek olan Meyve Suyu Sıkım Tesisinin de açılışını gerçekleştirdi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü içerisinde çalışmaları devam eden Üzümsü Meyveler Meyve Suyu Sıkım Tesisi’nin açılış töreni için Atatürk Merkez Araştırma Enstitüsü’ne giden Bakan Kacır açılış törenine katıldı.

Açılışta Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz katılımcılara tesisi hakkında bilgiler verdi. Boz’un ardından söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise, “Uzun süredir takip ettiğimiz bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada bir kuluçka merkez açıyoruz. Burada değişik üzümsü meyvelerle ilgili üretim yapan arkadaşlarımız gelecekler ve enstitümüzle birlikte geliştirdikleri ürünlerle kendi tarımsal hasılalarını daha katma değerli bir hale getirecekler. Yalova’yı bir inovasyon merkezi yapmak istiyoruz. Bu anlamda tarımın sanayi ürününe dönüştüğü bir tesisi birlikte açıyoruz” dedi.

“Burası bir kuluçka merkezi olacak”
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise bu tesisin bir markaya dönüştürülmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade etti. Bu tesisin oluşumunda ortaya konan ahenkten de övgü ile bahseden Vali Kaya, “Bugün Yalova’da bizleri hayrete düşürecek güzellikle bir tesisi açıyoruz. Yalova o kadar şanslı ki tüm kurum ve kuruluşları tam bir ahenk içerisinde çalışıyor. Özellikle Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsündeki arkadaşlarımız yenilikçi yaklaşımları ile birlikte inanılmaz güzel projeleri hayata geçiriyorlar. Özel İdare yapılan projeleri destekliyor. MARKA da bu projelere destek veriyor ve projeler bu hale geliyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası sadece üzümsü meyvelerin bir meyve suyuna dönüştürüldüğü tesis değil, burası bir kuluçka merkezi. Burası bir başlangıç. Biz burada yürüyerek burasını Yalova’nın marka projesi haline getireceğiz” dedi. 
 

Tesisin startını Bakan Kacır verdi
Tesisin açılış törenindeki son konuşmayı ise Bakan Kacır gerçekleştirdi. Yalova’ya 22 yılda çok ciddi destekler verdiklerini ifade eden Bakan Kacır, “Ülkemizin meyve üretimindeki öncü şehirlerinden birisi durumundaki Yalova’mızın coğrafik işaretli ürünü olan aronyanın üretim hacmini arttıracak, aynı zamanda şehrimizin tarım potansiyelini açığa çıkartacak bu projenin Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımak için Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve güçlü liderliği ile ülkemizi asra bedel demokrasi ve kalkınma hamleleri ile buluşturduk. Tam bağımsız ve müreffeh Türkiye’yi inşa ederken yatırım teşvikleri ile sanayi sektörümüze ve kobilerimize sağladığımız imkanlarla ve bölgesel kalkınma projelerimizle son 22 yılda Yalova’mızı da ihya ettik. Yalova’ya yaptığımız yatırım, eser ve hizmetlerimizle şehrin çehresini değiştirdik. Düzenlediğimiz 628 teşvik belgesi ile şehrimizde 133 milyar TL tutarındaki yatırımın ve 48 bin 500’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. Yalova’mızın kalkınmasının baş aktörü olarak gördüğümüz KOBİ’ilerimize can suyu olduk. 22 yıl önce parmakla sayılabilecek kadar az sayıda KOBİ KOSGEB desteklerinden faydalanmışken bu sayıyı 452 milyon TL destekle 5 bin 100’ün üzerine çıkardık. 22 yıl önce Yalova’da OSB yokken şimdi şehirde 4 OSB var” diye konuştu.
Konuşmanın ardından tesisi gezen Bakan Kacır, aronya yıkama ve sıkım makinesinin başlangıç düğmesine de basarak üretimin strartını verdi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.