Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işıkhan detayları paylaştı! Emekliler Temmuzda kullanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere ilişkin hazırlanan sosyal destek paketi kapsamında KYK yurtlarının kullanımına yönelik detayları paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 14:58
Kaynak: DHA
Bakan Işıkhan detayları paylaştı! Emekliler Temmuzda kullanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin ve sosyal desteklerin hayata geçirilmesinde birçok paydaşın desteği olduğunu dile getirdi.

Işıkhan bu kapsamda da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların, 1 aylık dönem için emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacağını söyledi.

Bakan Işıkhan, "KYK bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, 1 aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı" dedi.

'SEYAHATSEVER PROJESİ' MODELİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesinde bulunan tesisleri ücretsiz bir şekilde tüm emeklilerin hizmetine açmak için çalışmalara başladı. Emeklilere ücretsiz tatil projesinde, geçen yıl gençler için uygulanan 'Seyahatsever Projesi' modeli uygulanacak.

Geçtiğimiz yıl başlatılan uygulama ile gençler, başvurularını 444 0 472 (ALO GSB) numarası aracılığı ile en az 1 gün öncesinden iletişime geçerek, rezervasyon yaptırdı ve tercih ettikleri bölgedeki uygun olan yurtta en fazla 5 gün boyunca konaklama imkânı buldu. Emekliler de tıpkı bu modele benzer şekilde konaklama başvurularını 'ALO GSB' aracılığı yapacak ve 5 gün boyunca ücretsiz olarak istedikleri bölgedeki müsait olan KYK yurdunda konaklayabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 81 ilde KYK yurtları, 2023-2024 akademik yılın tamamlanmasının ardından temmuz ayında 1 aylığına emeklilerin kullanımına açılacak. Emeklilerin konaklayacağı yurtlar belirlendikten sonra başvurular açılacak.

Bakan Işıkhan’ın bu uygulamayı açıklamasının ardından hem emeklilerden hem de yurtlarda kalan öğrencilerden tepki gösterenler olmuştu. Bu uygulamaya ilişkin tartışmalar henüz devam ederken, programın geri dönüşlerinin nasıl olacağı merak konusu oldu.

Hilal Baldemir

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.