Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Hakan Fidan Hamas Lideri Heniye ile görüştü! Bakan Fidan ve Hamas Lideri Heniye ile neden görüştü?

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünyanın göz kulağı adeta orta doğuda. 7 Ekim'de İsrail ve Filistin arasında başlayan gerilim gün geçtikçe iyice tırmanıyor. Türkiye İsrail ve Filistin için arabuluculuk kolları sıvadı. Türkiye'den ard arda önemli bir hamleler geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Bakan Hakan Fidan Hamas Lideri Heniye ile görüştü! Bakan Fidan ve Hamas Lideri Heniye ile neden görüştü?

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünyanın göz kulağı adeta orta doğuda. 7 Ekim'de  İsrail ve Filistin arasında başlayan gerilim gün geçtikçe iyice tırmanıyor. Türkiye İsrail ve Filistin için arabuluculuk  kolları sıvadı. Türkiye'den ard arda önemli bir hamleler geliyor. 

Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vuruyor. İsrail'in Filistin'e karşı şiddetli saldırılar sonucunda sivil halktan binlerce ölü ve yaralı var.
Türkiye'de de sivil halkın can güvenliği ve sivil  kayıpların  bir anca durması adına  adına diplomasi trafiğine son sürat devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan önceki gün  İsrail-Filistin savaşıyla ilgili değerlendirmede ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla telefonla görüşmeler sağlıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile bir telefon görüşmesi yaptı.
Adeta arabulucu bir rol üstlenen Türkiye'de görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas'ın elindeki İsrail'li esirler için düğmeye bastı. Bu bağlamda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas'ın elindeki İsrailli esirler için devreye girdi.

Bakan Fidan, Heniye ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakan Fidan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ile telefonda görüştüğü bildirildi.Görüşmede ise Filistin'de ve bölgede yaşanan son gelişmelerin ve sivillerin serbest bırakılması imkanlarının ele alındığı bildirildii.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.