Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü! Hakan Fidan'ın diplomasi trafiği

İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşın 9’uncu gününde gerilim tırmanmaya devam ediyor. Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vuruyor. Yoğun bir şekilde savaş devam ederken tüm dünyanın göz kulağı adeta Ortadoğu da. Ortadoğu adeta kan gölüne dönmüş bir durumda. Sivil halkın ve can güvenliğin sağlanması adına yoğun çarba sarfeden Türkiye'de diplomasi trafiği devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün telefoda ABD'li mevkidaşı ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Bakan Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü! Hakan Fidan'ın diplomasi trafiği

İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşın 9’uncu gününde gerilim tırmanmaya devam ediyor. Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vuruyor. Yoğun bir şekilde savaş devam ederken tüm dünyanın göz kulağı adeta Ortadoğu da. Ortadoğu adeta kan gölüne dönmüş bir durumda. Sivil halkın ve can güvenliğin sağlanması adına yoğun çarba sarfeden Türkiye'de diplomasi trafiği devam ediyor.  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün telefoda ABD'li mevkidaşı ile görüştü. 
 

Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vuruyor. Türkiye'de de sivil halkın can güvenliği ve sivil  kayıpların  bir anca durması adına  adına diplomasi trafiğine son sürat devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan  çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mısır'a Gitti. Bakan Fidan'ın diplomasi trafiği son hızıyla devam ederken bugün de ABD mevkidaşı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'de de sivil halkın can güvenliği ve sivil  kayıpların  bir anca durması adına  adına diplomasi trafiğine son sürat devam ediyor.

Bakan Hakan Fidan ABD Dışişleri Bakanı İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan önceki gün  İsrail-Filistin savaşıyla ilgili değerlendirmede ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Mısır'a gitti. Hakan Fidan Mısır'da  İsrail-Filistin savaşının sonlanması ve ateşkes sağlanabilmesi amacıyla yoğun temeslarda bulundu. Bakan Hakan Fidan'ın temasları ve görüşmeleri son sürat devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  mevkidaşı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmnin ana gündemi elbette İsrail'in Gazze saldırısıydı. İkilinin görüşmesinde Filistin ve İsrail'de ki  son gelişmeler ve Gazze’deki insani durum konuşuldu. Her iki bakanında, bölgeye yaptıkları ziyaretler esnasındaki izlenimleri paylaşıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra NATO genişlemesiyle de ilgili bilgiler verildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.