Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

B sınıfı ehliyet sahipleri 120 cc motosikletleri kullanabilecek! Karar Resmi Gazete’de!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, en az 2 yıllık deneyime sahip B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosiklet türlerini de kullanabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 11:41
Kaynak: Hilal Baldemir
B sınıfı ehliyet sahipleri 120 cc motosikletleri kullanabilecek! Karar Resmi Gazete’de!

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile birlikte bugünden itibaren 'B' sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler, belirli koşullar altında 125 cc'ye kadar olan motosikletleri de kullanabilecek.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Bu yönetmeliğe göre; B sınıfı sürücü belgesi ile her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosiklet türleri de kullanılabilecek.

2 yıllık deneyimi olması şart!

Yayımlanan yönetmeliğin maddelerine göre; deneyim kapsamında en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık kriterlerini taşımak ve daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak koşullarıyla, zorunlu olan direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak ayrıca uygulama sınavında başarılı olunması ve buna ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi durumunda 125 cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek.

Bunun sağlanması için sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kod eklenmesi için yeterli olacak. Sürücü belgesi üzerine kod yazılması zorunluluğu olmayacak. Fakat söz konusu kişiler, istemeleri halinde 2 yıl içerisinde sertifikalarını sürücü belgelerine işletebilecek. Söz konusu yeni yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği de belirtildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.