Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av yasağı balıkçıları vurdu! Yalova'da Tezgâhlar boş kaldı

Yalova Balık Hali, 15 Nisan'da başlayan balık avı yasağından en çok bu hafta etkilendi. Balık çeşitliliğinin hiç olmadığı kadar azaldığı Yalova Balık Halinde bu hafta fiyatlar ne durumda? Tezgahlarda hangi balıklar yer aldı?

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 11:57
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Av yasağı balıkçıları vurdu! Yalova'da Tezgâhlar boş kaldı

Hem lezzeti hem besin değeriyle insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan balık çeşitleri, av yasağının başlamasıyla beraber tüketicilerin bütçesini zorlamaya başladı. 15 Nisan 2024 tarihinde başlayan Endüstriyel Balık Avı Yasağı, balık çeşitliliğini artırırken, miktarın azalmasına bağlı olarak balık fiyatlarını yükseltti. 

Bu hafta Marya balıklar dahi azaldı

Yalova’da balık severlerin yakından takip ettiği Gökmen Sokak’taki Balık Hali’nde, av yasağıyla birlikte artan balık çeşitliliği bu hafta büyük ölçüde azaldı. Geçtiğimiz haftalarda daha çok balık türünün yer aldığı pazar tezgâhları bu hafta yarı yarıya boşaldı. Balık miktarının azalması fiyatların da artmasına neden oldu.

Kıyı balıkçılığına izin verilen yasakların ardından önceki haftalarda Yalova Balık Halinde ürün çeşitliliği arttı. Ancak avlanan balık miktarının az olması nedeniyle fiyatlar da arttı. Ramazan ayından bu yana satışların giderek azaldığını belirten balık pazarı esnafı Marya olarak adlandırılan dil balığı, mercan balığı, tıkna balığı, mırmır balığı, izmarit ve kefal gibi çeşitlerin bile bu hafta pazara gelmediğini aktardı. Hem çeşitlilik hem de miktar azaldığı için gelen müşterilerin birçoğunun alışveriş yapmadan gittiğini ifade eden esnaf, 1 Eylül’de başlayacak olan av sezonunu beklediklerini kaydetti. Önceki haftalarda Marya türlerindeki artış sayesinde az da olsa satış yaptıkları için idare ettiklerini aktaran balıkçı esnafı bu hafta boş kalan tezgâhlar nedeniyle zarar ettiklerini belirtti. 

Yalova Balık Hali’nde bu hafta balıkların fiyatı şu şekilde:

Hamsi 200 TL
Mezgit 150 TL
İstavrit 150 TL
Sardalye 70 TL
Çipura 300 TL
Alabalık 180 TL
Levrek 250 TL
Uskumru 200 TL
Karadeniz Mezgit 100 TL
Alabalık 180 TL
Norveç Somon 500 TL
Karadeniz Somon 200 TL 

Serap Polat 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.