Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av Komisyonu Yalova'daki avcıları uyardı

Yalova'nın da aralarında bulunduğu Marmara Bölgesi illerinde kara avcılığı sezonu, 10 Ağustos 2024 itibarıyla başladı. Merkez Av Komisyonu, sezonun başlamasıyla birlikte avcıları kurallara uyma konusunda uyardı

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 07:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 07:35
Kaynak: YALOVA HAYAT
Av Komisyonu Yalova'daki avcıları uyardı

Komisyon, av sezonunda alınan kararlara titizlikle uyulmasını isteyerek, kurallara uymayanlar hakkında kanunlar çerçevesinde cezai işlemler uygulanacağını belirtti.

Merkez Av Komisyonu, 2024-2025 Av Dönemi için geçerli olacak avlanma usul ve esaslarını Resmî Gazete'de yayımlanan karar ile belirledi. Buna göre avcılar, belirlenen avlanma tarihleri ve kurallarına uyma zorunluluğu taşıyor.

Yalova’da ve diğer Marmara Bölgesi illerinde avlanma sezonu, bıldırcın, üveyik, yaban domuzu ve çakal gibi av hayvanlarıyla başladı. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve avlanma izin ücretini ödemeleri gerekiyor. Bu izinler, Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlükleri aracılığıyla alınabiliyor.

Merkez Av Komisyonu’nun belirlediği kurallar arasında avlanma günleri, avına izin verilen hayvan türleri, avcı başına bir günlük av hayvanı limitleri, avlanmanın yasak olduğu alanlar ve kullanılmasına izin verilmeyen araç ve gereçler yer alıyor. Ayrıca, avcılar sadece çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde avlanabilecek. Yaban domuzu ve belirli kuş türlerinin avı ise ek olarak salı günleri de yapılabilecek.

Yalova’da avcılık faaliyetlerine katılan vatandaşlar, Merkez Av Komisyonu’nun yayımladığı kararlara uymak zorunda. Avlanma izinleri ise Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezi üzerinden alınabiliyor.

Yalova’da av sezonunun başlamasıyla birlikte avcılar, Merkez Av Komisyonu’nun belirlediği kurallara uymanın önemini vurgulayarak, avlanmanın sürdürülebilir şekilde devam etmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirttiler.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.