Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 92. Yıldönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 92. Yıldönümü dolayısıyla Çınarcık Belediyesi tarafından bir mesaj yayınlandı. Yayınlanan mesajda, ‘’Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 92’nci yıl dönümü kutlu olsun’’ diye belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 01:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 01:41
Kaynak: Murat Can Aytemur
Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 92. Yıldönümü

Çınarcık Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 92. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Belediye tarafından bu anlamlı gün adına yapılan açıklamada, Atatürk’ün Çınarcık ziyaretinin anlam ve önemine vurgu yapılarak,

‘’Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 92’nci yıl dönümü kutlu olsun’’

“92 yıl önce Atatürk, yanındakilerle birlikte, ‘şehitlik’ ismi verilen alandan yürüyerek Çınaraltı Çay Bahçesinin olduğu noktaya iner. Kendisine ikramlar yapılır ve kahvesini içer. Halka isteklerini sorar. Çınarcık’ın sorunlarıyla bizzat ilgilenir. Bu sırada başpehlivanlar Atatürk’ün onuruna güreş müsabakası yaparlar ve hatta Atatürk güreş kulübüne para yardımında bulunur. Atatürk’ün Çınarcık’la ilgili bu kısa anısını, günün anlam ve önemine binaen paylaşma gereği duyduk. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 92’nci yıl dönümü kutlu olsun.’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.