Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücrette ikinci zam yeniden masada! Bakan Işıkhan o soruyu cevapladı

Asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılıp yapılmayacağı hala tartışma konusu olmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin yaptığı son açıklamada, “Ekonomik veriler iyiye gidiyor, asgari ücrete ek zam olmayacak.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 12:26
Kaynak: Hilal Baldemir
Asgari ücrette ikinci zam yeniden masada! Bakan Işıkhan o soruyu cevapladı

Temmuz ayında 6 aylık enflasyon verilerine göre memur ve emekliye zam yapılacağı konusu gündemdeyken enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete ikinci zammın yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

İlk zamdan bu yana ikinci zam yapılmayacağını söyleyen Bakan Vedat Işıkhan bu kararıyla hem asgari ücretlinin hem de sendikaların tepkisini çekiyor.

Daha önce konu hakkında birkaç kez açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zam olacağına yönelik iddialara kapıyı kapatmış ve ek zammın gündemde olmadığını söylemişti.

Artan fiyatlar ve alım gücünün giderek azalmasıyla birlikte asgari ücretin açlık sınırının altında kalması ikinci zam taleplerini beraberinde getirdi.

Bakan Işıkhan, bugün yeni bir açıklama daha yaparak, zamla ilgili beklentilere bir kez daha kapıyı kesin bir şekilde kapattı.

"EKONOMİK VERİLER İYİYE GİDİYOR"

Ekonomik verilerin iyiye gittiğini vurgulayan Bakan Işıkhan, asgari ücrete ek zam olup olmayacağına ilişkin soruyu bir kez daha yanıtladı.

Bakan Işıkhan, “Asgari ücrete ek zam olmayacak.” dedi.

EMEKLİLERE REFAH PAYI

Bakan Işıkhan, “Emeklilere ekstra refah payı verilecek mi?” şeklindeki soruya ise “Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim.” şeklinde yanıt verdi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.