Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asfalt Plenti düzenlenen törenle hizmete girdi: Saatte 160 ton asfalt üretecek tesis 33 milyon liraya mal oldu

Yalova’daki yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere saatte 160 ton sıcak asfalt üretimi yapacak olan 33 milyon liralık Asfalt Plenti düzenlenen törenle hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 16:34
Kaynak: YALOVA HAYAT
Asfalt Plenti düzenlenen törenle hizmete girdi: Saatte 160 ton asfalt üretecek tesis 33 milyon liraya mal oldu

Yalova İl Özel İdaresi tarafından Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi, Taşköprü beldesi sınırları içerisinde 33 milyon TL harcanarak oluşturulan Asfalt Plenti düzenlenen törenle üretime girdi. Törene Yalova Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkan Vekili Murat Tiryaki, Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, kurum müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında açılış konuşmasını Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz gerçekleştirdi.

Tesisin sadece İl Özel İdaresi tarafından değil, özel sektör de dâhil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet verecek şekilde tasarlandığını ifade eden Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Altınova’dan Armutlu ilçemize kadar ilimizin tamamında kültürden eğitime, spordan tarıma, alt yapıdan üst yapıya kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Bugün söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz.  İl Özel İdaremizi 1 adım daha ileriye taşıyacak olan ve 33 milyon TL değerindeki Asfalt plentimiz bugün itibarı ile artık devreye giriyor. Bu tesis saatte 160 ton üretim kapasitesi ve 150 tonluk bitüm depolama alanına sahip.  Eski tesisimiz ihtiyaca cevap veremiyordu. Ekipman tedarikinde zorlanıyor ve yol sezonunda ise 20 günlere varan bakım süreçleri gerekiyordu. Bu anlamda Yalova İl Genel Meclisi’nden alınan yetki ile Son teknoloji ve çevre dostu yeni bir tesis kurduk. 550 kilometreyi aşan ve her geçen gün büyüyen bir yol ağına sahibiz. Daha hızlı ve verimli hizmet vermek adına asfalt plentimizi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsis edilen içinde bulunduğumuz maden sahamızda kurduk. Bu plent sayesinde artık modern ve dayanıklı yollar inşa edecek, ulaşım ağımızı güçlendirecek ve bölgemizin refahına katkıda bulunacağız. Bu yıl 55 kilometre sathi kaplama, 250 kilometre arazi yolu çalışması başlattık. Tonlarca yama yaptık. Bu tesiste üretilecek olan asfalt ile bu sene 12 bin metrenin üzerinde yeni sıcak asfalt yol yapacağız. Kapasitemizi sadece idaremize değil, özel sektör de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet verecek şekilde tasarladık. Belediyelerimize de tesisimizi devreye aldığımızı ve üretim yapabileceklerini bildirdik. İdare olarak bu plenti bir tesis değil ilimizin ve geleceğimize yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bu tesisle birlikte ilimizin ulaşım ağını modernize ederek, yatırımları teşvik edeceğiz. Bu önemli günde birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bölgemizi daha da geliştirmeyi hedeflediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

“2024 yılını yol sezonu ilan ettik”

Yılmaz’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise 2024 yılını yol yapım yılı olarak ilan ettiklerini ifade etti.

Tesisten çıkan ilk asfaltla adeta bir kangrene dönüşen Kılıç Yolunda iyileştirme yapacaklarını ifade eden Soygüzel, “Yalova İl Özel İdaremiz tarafından oluşturulan bu tesis sadece İl Özel İdaremizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik değil, aynı zamanda ilimizde bulunan bütün yerel yönetimlerin ve çevre ilçelerdeki yerel yönetimlerin de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak hayata geçirildi. Bu asfalt plent tesisi Yalova İl Özel İdaresi’ndeki değişimin ve dönüşümün, yenilenme, gelişme, büyümenin ve Yalova’nın tamamını kapsayacak hizmet anlayışının somut bir ifadesi olarak karşımızda duruyor. Ben bu tesisin hem geçen dönem, hem de bu dönem oy kullanan tüm İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda bu tesis hayata geçirildi. Kredi aşamasından, yer tahsis aşamasına kadar çok meşakkatli bir süreç sonrasında bu aşamaya gelebildik. Bu sürecin aşılmasında özellikle arazi tahsisinde bize ciddi katkıları olan milletvekillerimize ve AK Parti Yalova İl Başkanımız Umut Güçlü’ye de teşekkür ediyorum. Kredinin sağlanmasında İller Bankası Genel Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza da ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Asfalt plentimiz artık tam kapasite ile çalışmaya başladı. Şu anda üzerinde olduğumuz Kılıç Köyü Yolu, Yalova olarak yapımı ile ilgili mağduriyetler yaşadığımız bir yol. Burası İl Özel İdaresi yol ağında olmasa da bu tesisten çıkacak ilk asfaltla bu yolun asfaltlanmasını gerçekleştireceğiz. 2024 yılında başarılı bir yol sezonu geçirmeyi hedefliyoruz. 2024 yılını yol sezonu ilan ettik. Bu yıl 55 kilometre sathi kaplama ve 250 kilometre arazi yolu yapımı ve 12 kilometre sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yol bakım ve onarımlarımız da 7/24 devam edecek” diye konuştu.

“Asfalt yol günümüzde temel bir ihtiyaca dönüştü”

Tesisin açılışında Yalova Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı da bir konuşma gerçekleştirdi. Eskiden lüks sayılan asfalt yolların günümüzde temel bir ihtiyaca dönüştüğüne dikkat çeken Vali Vekili Atçı, “Bir önceki dönem valimiz sayın Muammer Erol beyin, şu anki valimiz sayın Dr. Hülya Kaya’nın, İl Genel Meclis Başkanımız Hasan Soygüzel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ile bir önceki dönem ve bu dönem görev yapan İl Genel Meclisi üyelerimizin bu tesisin oluşturulmasında çok önemli gayretleri var. Yalova’ya çok güzel bir tesis kazandırıldı. Yol medeniyettir anlayışına sahibiz. Bizim gençlik ve çocukluk dönemlerimizde lüks sayılan asfalt yollar günümüzde temel bir ihtiyaca dönüştü. Bu tesis bizim kırsal kesimdeki köylerimize ve aynı zamanda da bölgemize de hizmet edeceği için çok önemli. Ben emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından yapılan dua eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi. Tesisin kumanda odasına giden protokol mensupları asfalt plentini devreye sokan butona hep birlikte basarak ilk üretimi gerçekleştirdiler.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.