Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Art arda 3 deprem korku ve panik yarattı! İşte sallanan o iller

Türkiye gece yarısından bu yana peş peşe depremlerle sarsıldı. Önce gece yarısı Bolu’da deprem yaşandı ardından öğleden sonra İzmir sallandı ve hemen ardından ise Malatya şiddetle sarsıldı. Peş peşe yaşanan depremler korku ve paniğe neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 16:36
Kaynak: Hilal Baldemir
Art arda 3 deprem korku ve panik yarattı! İşte sallanan o iller

Son dönemlerde Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen depremler 6 Şubat Kahramanmaraş depremini hatırlatırken henüz o depremin yaraları sarılmamışken bir başka şiddetli deprem yaşanması korkusu vatandaşlarda endişe uyandırıyor.

Önce Bolu merkezde saat 01.03'te 4,2 büyüklüğünde sarsıntı bir kaydedildi ve depremin 7,31 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedildi. Bu depreme ilişkin açıklama yapan Yer Bilimci Prof. DR. Naci Görür, “Bolu- Mesciçele’de 4,2 deprem oldu. Bolu’nun hemen kuzeyinde küçük küçük doğrultu atımlı faylar var. Bunlardan biri kırılmış olmalı. Sevgiyle.” ifadelerini kullandı.

Ardından saat 14.53 sularında İzmir'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden kısa bir süre sonra ise Malatya'da merkezli 4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) tarafından paylaşılan bilgiye göre, İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında saat 14.53'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin yaklaşık 9.18 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Ege Denizi'nde İzmir merkezli yaşanan sarsıntının ardından bir deprem haberi de Malatya'nın merkezinden geldi. AFAD verilerine göre; saat 15:10'da merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin yaklaşık 8.79 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Bolu’da meydana gelen depremin başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedilmesi yine olası Marmara depremini hatırlatarak vatandaşlarda korkuya yol açtı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.