Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Armutlu’da korkutan yangın

Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı Mecidiye köyünde 2 farklı noktada çıkan arazi ve orman yangınında 1 ev kullanılmaz hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 11:05
Kaynak: Murat Can Aytemur
Armutlu’da korkutan yangın

Alınan bilgiye göre, Mecidiye köyünde bulunan bir evin çatısında yapılan tadilat sırasında kaynaktan çıkan kıvılcımlar arazi yangınına sebep oldu. Kısa sürede büyüyen yangında tadilat yapılan ev alevlere teslim oldu. Büyüyen yangın nedeniyle bölgede bulunan 2 evin bahçesinde de arazi yangını meydana geldi. Ormanlık alana yakın olan yangına Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 helikopter ile Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 5 arazözle müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

Köyde farklı noktada orman yangını çıktı

Yangının söndürülmesinin ardından Mecidiye köyünün ormanlık bölgesinde bir yangın daha meydana geldi. Bölgede bulunan ekiplerin kısa sürede müdahale etmesi sonucu yangın büyümeden söndürüldü. Yangınlarla ilgili tahkikat sürüyor.

Armutlu Kaymakamlığı açıkladı

Meydana gelen yangın sonrasında Armutlu Kaymakamlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı ve şu ifadelere yer verildi, ‘’İlçemiz Mecidiye Köyü Pazar Yeri üst bölgesinde saat 16:00 sularında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın ihbarı üzerine bölgeye İl ve İlçe Orman İşletme Şefliği, Belediye, İtfaiye, Jandarma ve UEDAŞ ekipleri sevk edildi. Ekipler havadan ve karadan müdahale ederek yangını kontrol altına almışlardır. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Kaymakamımız Sayın Yusuf Melikşah AYDIN, ihbar üzerine yangının bulunduğu bölgeyi yerinde inceleyerek ekipleri koordine etmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve bölgeye yaklaşmamaları önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.