Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arıcılar kendi satış yerini istiyor! “Halka ucuz ve kaliteli bal satışı yapabiliriz”

Yalova Arıcılar Birliği Başkanı Hakan Gündüz ilin markasına dönüşen ‘Yalova Kestane Balı’nı halka toptancı fiyatından satabilecekleri bir satış yerine ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi. Gündüz, “Bu sayede halkımız ucuz ve kaliteli bala ulaşmış olacak” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 04:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 17:41
Kaynak: YALOVA HAYAT
Arıcılar kendi satış yerini istiyor! “Halka ucuz ve kaliteli bal satışı yapabiliriz”

Yalova’nın Coğrafik İşaretli ürünlerinden birisi olan Yalova Kestane Balı, yüzde 95’lik kalite oranı ile sıkça aranan bir ürüne dönüştü. Bu noktada bir açıklama yapan Yalova Arıcılar Birliği Başkanı Hakan Gündüz ise halka ucuz bal satışının yapılabileceği bir satış noktası taleplerinin olduğunu bunu da Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e ilettiklerini ifade etti. Gündüz açıklamasında, “Yalova’da butik ve kaliteli bir bal üretimi var. Türkiye’de yüzde 95 oranında kalite ile bal üretebilen bir yer yok. Yalova bu anlamda çok önde bir il. Ancak bizim arıcılarımızın çok büyük bir sıkıntısı var. Arıcılarımızın ürettiği balı Yalova Arıcılar Birliği olarak satabileceğimiz bir yerimiz yok. Buna ihtiyacımız var. Ürettiğimiz balı birlik olarak direk olarak halkımıza sunmak istiyoruz. Kaldı ki Yalova Kestane Balı artık Coğrafik İşaretli bir ürün. Dolayısıyla da bu ürünün ilin markası haline dönüşmesi ancak şehrin işlek bir noktasında kurulacak olan satış yeri ile olacaktır diye düşünüyorum. Kendi markamız ve kendi öz varlığımız olan kestane balımızı satacağımız bir yer istiyoruz. Bununla ilgili Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’le de görüşerek bu talebimizi kendilerine ilettik. Onların da desteği ile bu talebimizin karşılanacağına inanıyorum” dedi.

“Toptancıya verirsek tüketici balı 2 katı fiyatına yiyor”

Yalova’da üretilen kestane balının toptancıya verilmesi durumunda aradaki fiyatın 2 katına çıktığını ve vatandaşların da pahalı bal yemek zorunda kaldıklarını dile getiren Yalova Arıcılar Birliği Başkanı Hakan Gündüz, “Biz bu balı toptancıya verirsek, Yalova Kestane Balı bizim toptancıya verdiğimiz fiyatın 2 katı fiyata tüketiciye ulaşacak. Biz toptancıya vermeyelim toptancıya verdiğimiz fiyatlardan halkımıza ulaştıralım. Bu sayede vatandaşımız ucuz ve kaliteli bal yerken arıcımız da kendi ürününü kendi ilinde kendi birliği vasıtası ile satsın. Biz halkımızın gönül rahatlığı ile kestane balına ulaşmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.