Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arda Güler kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, bonservisi ne kadar?

Son günlerde spor camiasını oldukça meşgul eden konulardan biri olan Arda Gülerin transferi konusunda son nokta konuldu. Arda Güler, 2019 yılında Fenerbahçe kadrosuna dahil olmuştu. Güler, alt yapıda gösterdiği üstün başarı ile A takıma kadar yükseldi. 19 Kasım 2022 tarihinde Çekya'yla oynanan hazırlık maçının 68. dakikada oyuna dahil oldu ve 17 yaşında ilk defa millî takımda oynamıştır. Peki, Arda Güler kimdir, kaç yaşında nereli? İşte, ayrıntılar.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Arda Güler kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, bonservisi ne kadar?

Henüz 18 yaşında olan Arda Güler yaşında doğduğu şehrin takımı olan Gençlerbirliği altyapısında futbola hayatına başladı. 20 Şubat 2019’da 150 bin liralık bir bonservis ücreti ve bir miktar sonraki satış payıyla Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Güler, Fenerbahçe forması altında ilk maçına 19 Ağustos 2021 tarihinde daha 16 yaş yaşındayken UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda HJK Helsinki karşısında çıktı. Peki, Arda Güler kimdir? İşte, Arda Güler hakkında merak edilen her şey…

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Henüz 9 yaşındayken Gençlerbirliği alt yapısında futbol hayatına başlayan Arda Güler, daha 14 yaşında bir çocukken Fenerbahçe tarafından keşfedilip alt yapı kadrosuna dahil edildi. 2019 yılına gelindiğinde ise Fenerbahçe U16 takımında oynamaya başlayan Arda Güler, 2021 yılında U19 takımına alındı. Tarihler Temmuz 2021'i gösterdiğinde ise Arda Güler A takımda forma giymeye başladı.

Arda Güler 13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2,5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Arda Güler profesyonel olarak taşıdığı Fenerbahçe formasıyla, U19 Süper Ligi'nde toplam 19 maça çıktı 7 gol, 4 asist ile takımına katkı sağladı. Güler, Fenerbahçe, U19 Süper Ligi'ni 6. sırada tamamlayarak play-off oynama şansı yakaladı.

Tarihler 19 Kasım 2022’yi gösterdiğinde Çekya'yla oynanan hazırlık maçının 68. dakikada oyuna dahil oldu ve 17 yaşında ilk defa millî futbolcu oldu.

Tarihler 6 Temmuz 2023’ü gösterdiğinde, yani bugün Fenerbahçe ve Real Madrid, Arda Güler'in transferini resmen açıkladı. Madrid ekibinin 6 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladığı genç futbolcu, İspanya'ya yola çıktı.

İspanyol devi, 18 yaşındaki futbolcu ile 6 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Fenerbahçe Rakamları KAP'a Bildirdi

İşte konuya ilişkin Fenerbahçe’den gelen o resmî duyuru, "Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

Real Madrid’e transferi gerçekleşen Arda Güler gerekli sağlık kontrollerinden geçmek için ve 6 yıllık sözleşmeyi imzalamak için Türkiye saatiyle 15.00’dan sonra İspanyol ekibinin kendisine tahsis ettiği özel uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Madrid’e hareket etti.

Arda Güler’in transferinin Real Madrid tarafından 7 Temmuz Cuma günü düzenlenecek törende açıklanacağı öğrenildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.