Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınova Kent Müzesi açıldı

Altınova Belediyesi hizmet binasında, Altınova Kent Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Altınova Belediyesi, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yalova Müze Müdürlüğü iş birliğiyle Altınova Belediyesi hizmet binasında hayata geçirilen Altınova Kent Müzesi’nin açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 13:09
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Altınova Kent Müzesi açıldı

Programa: Yalova Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve belediye personeli katıldı.

Özbey, “Bu müze özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, anlamlı bir günde açıldı”

Programın açılış konuşmasını yapan Yalova Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, “Bir kent müzesi olarak burada yaşayan herkesin hayatından izler taşıyan, küçük objelerin sergilendiği, aynı zamanda eşyaların anısıyla birlikte gelecek kuşaklara aktarılabileceği bir müze oluşturduk.Bu müze özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, anlamlı bir günde açıldı. Özellikle Yalova’da yaşayan hanımlarımızın çok büyük katkılarını, desteklerini gördük. Aşağı indiğimizde onu hep beraber konuşacağız. Bu vesileyle müzemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Demek ki sanayinin olduğu yerde doğayı yaşatabiliriz”

Ardından konuşan Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova’da sanayinin en yoğun yaşandığı bölge olan Altınova’da turizm adına yapılan yatırımlardan ve hizmetlerden dolayı Altınova Belediye Başkanı Metin Oral’ı tebrik etti.Bundan sonraki süreçte de yapılanların üzerine yenilerinin eklenmesini temenni eden Karatekin, “Umarım süreci devam eden projelerin de amacına ulaşması mümkün olur. Yeni belediye başkanımızdan özellikle rica ediyorum bunu. Çünkü biz Yalova’nın turistik rotalarını belirlerken aklımıza ilk Altınova geliyor. Bu kadar sanayiye boğulmuş bir yerde Altınova‘nın çok hızlı bir şekilde öne geçtiğini gördük.Altınova‘da bilinmeyen bir takım değerlerin gün yüzüne çıktığını gördük.Hersekzade Ahmet Paşa Camii, Deniz Feneri Müzesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, Kuş Gözetleme Kulesi bizden rota istendiğinde Yalova ile ilgili ilk gösterdiğimiz yerler.  Gerçekten çok ilgi çekiyor. Demek ki sanayinin olduğu yerde doğayı yaşatabiliriz. Onun için başkanımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Burayı kadınlarımız yaptı onlara teşekkür ediyoruz”

Son konuşmayı yapan ve müzenin oluşum süreci hakkında bilgi veren Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, “Burada sadece kent müzesi yok, resim sergimiz de var.Bu binanın bulunduğu alanda eski belediyenin olduğu dönemde depremle ilgili fotoğrafları göreceksiniz.Rus Kozmonot Yuri Gagarin’in uzaya ilk çıktığı zaman ilk dinlendiği noktanın Altınova olduğunu öğreneceksiniz. Hersekzade Ahmet Paşa’yı göreceksiniz. Evliya Çelebi’yi göreceksiniz. Burayı kadınlarımız yaptı onlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Biz Hersek’in bir Osmanlı Köyü olmasını istiyoruz”

Müzenin yapım aşamasında destek veren tüm kurumlara, belediye personellerine ve Altınova halkına teşekkür eden Oral, “Başka bir projemiz vardı onun için izin almamız gerekiyordu. Onu şimdilik yetiştiremedik bu haliyle açalım dedik.Bundan sonra yeni gelecek belediye başkanımıza kaldı. Onlar tamamlarlarsa daha güzel ve yaşayan bir müze olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Aşağıda Hersek Gölümüzün bir replikasını göreceksiniz. Onun yanında Hersek Bölgesinin imar planını göreceksiniz.Biz Hersek’in bir Osmanlı Köyü olmasını istiyoruz. bir rekreasyon alanı olmasını istiyoruz.

Bununla ilgili yer alan projemizi göreceksinizç bu plan elinizde ve onaylanmış bir halde. Bundan sonra size onları yapmak kalıyor. İnşallah bunlar hayata geçerse aşağıda bir Osmanlı Köyünü görmüş olacağız. Sıcak su yetişmedi ama o da çıkarsa Altınova dört dörtlük bir turizm şehri olacak.” açıklamasında bulundu.

Ardından Altınova Kent Müzesi’ne katkı sağlayan belde halkına, belediye çalışanlarına ve kurum çalışanlarına plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından müzenin açılış kurdelesini kesen protokol, Başkan Metin Oral’dan eserler hakkında bilgi aldı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.