Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınova’da yaşanan tersane faciasına müfettiş görevlendirildi!

Geçtiğimiz Cuma günü Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan bir tersanede feci bir kaza meydana geldi. Tersanede bakım ve boya yapmak için bindikleri "boom" adı verilen insan kaldırma platformunun kopması sonucu metrelerce yüksekten düşen Doğanay Kurt ve Mehmet Kesik’in ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da konuyla ilgili inceleme için müfettiş görevlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 13:16
Kaynak: Hilal Baldemir
Altınova’da yaşanan tersane faciasına müfettiş görevlendirildi!

Olay geçtiğimiz Cuma günü saat 17.00 sıralarında Yalova Altınova’da bulunan bir tersanede gerçekleşti. Tersaneden bakım ve boya işlerinde görevli olan Doğanay Kurt (22) ve Mehmet Kesik (33), her zamanki işlerini yapmak için "boom" adı verilen insan kaldırma platformuna bindiler. Fakat bir anda halatları kopan platform metrelerce yükseklikten yere çakıldı.

İki işçi ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Savcılığın gerçekleştirdiği incelemenin ardından Kurt ve Kesik’in cansız bedenleri, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Otopsisi yapılan iki işçinin cenazesi, ailelerine teslim edilirken askere gitmek için hazırlık yapan Doğanay Kurt’un cenazesi Samsun’da, Mehmet Kesik’in cenazesi ise memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi.

Yaşanan feci kazanın ardından Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da konuyla ilgili inceleme gerçekleştirmesi için müfettiş görevlendirdiği bildirildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.