Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alper Gezeravcı uzay macerasının sonuna geldi! Bugün dünyaya iniyor

Ax-3 mürettebatı, geçtiğimiz hafta cumartesi günü planlanan dünyaya dönüş yolculuğunu hava şartları nedeniyle 2 kez ertelemek zorunda kalmıştı. Beklenen dönüş bugün gerçekleşiyor. Ax-3 mürettebatı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılarak dünyaya dönüş yolculuğuna başladı. Mürettebatı taşıyan kapsül bugün Türkiye saati ile 16.30 sularında Florida'da bulunan Daytona Beach'e inecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 11:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Alper Gezeravcı uzay macerasının sonuna geldi! Bugün dünyaya iniyor

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın 20 gün süren uzay macerası bugün sona eriyor. Gezeravcı ve beraberindeki 4 kişilik Ax-3 ekibi bugün Türkiye saati ile 16.30 sularında Florida'da bulunan Daytona Beach'e iniş gerçekleştirecek.

İnişin gerçekleşmesinin hemen ardından her mürettebat 2-3 dakika içerisinde çıkartılıp kurtarma botuna alınacak. Bu botta doktorlar ve mürettebat bulunuyor. Mürettebat gemiye alındıktan sonra ilk muayeneleri burada yapılacak ve buradan da Houston'a götürülecek. Houston'da daha kapsamlı bir şekilde sağlık taramasından geçirilecek olan ekip, bir süre de karantinada kalacak.

15.25'te canlı yayın

Uzay yolculuğunu gerçekleştiren Axiom Space'in X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Ax-3 ekibinin, Florida kıyısına iniş yapana dek 47 saatlik bir yolculuk yapması tahmin ediliyor. Daytona Beach bölgesinde okyanusa Türkiye saati ile 16.30'da iniş yapması beklenen Dragon kapsülü için Axiom Space’in gerçekleştireceği canlı yayın da TSİ 15.25'te başlayacak.

13 deney gerçekleştirdi

Öte yandan; Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirdi ve bu deneylerden elde edilen veriler dünyaya döndükten sonra kapsamlı bir biçimde raporlanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.