Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Babacan Yalova’da! Babacan: “Yalova’yı sıkışmışlıktan kurtaracağız’’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart mahalli idareler seçimi öncesinde Yalova’yı ziyaret ederek, düzenlenen basın toplantısında partililer ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 13:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Ali Babacan Yalova’da!  Babacan: “Yalova’yı sıkışmışlıktan kurtaracağız’’

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yalova’yı ziyaret ederek, Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ülke gündemi ve Yalova hakkında önemli söylemlerde bulundu. Basın toplantısında ilk olarak kürsüye gelen isim DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Cevdet Yıldız oldu, Yıldız sözlerinde, ‘’Değerli Başkanımız Ali Babacan’ın, Türk ekonomisine yaşattığı o parlak günleri özlemle ve hasretle anıyoruz. Yalova’mız yüzölçümü olarak Türkiye’nin en küçük şehirlerinden bir tanesidir, 3 büyük şehrin arasında sıkışmış ve kalmıştır.

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve altyapıda geri kalmış bir kentimizdir. Biz bu yola çıkarken Yalova’ya olan sevdamız ve aşkımız daha da değer kazandı. İnşallah belediyeyi aldığımız zaman, sınavdan sınava hatırlanan öğrencilerimiz bir çorbaya hasret kalmayacaklar. Çocuğunu okula gönderen bir anne beslenme koyabilir miyim koyamaz mıyım diye düşünmeyecektir. Bizler sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz ve büyün insanlarımıza yetişeceğiz. Bizler Yalova’yı 3 büyük şehrin içerisinde sıkışmış olmaktan kurtaracağız’’ diye belirtti.

 

‘’Merkez Bankası 8 ayda 8 kez faiz artırmış oldu’’

Basın toplantısının devamında kürsüye çıkan Genel Başkan Ali Babacan ilk olarak ülke gündeminde olan faiz ve Filistin konularına değindi. Sözlerine, ‘’Merkez Bankası politika faizi bir kez daha artırıldı. Kaç oldu söyleyeyim: %45. Böylece, Merkez Bankası 8 ayda 8 kez faiz artırmış oldu’’ diyerek başlayan Babacan devamında ise, ‘’Faiz sebep enflasyon sonuç ise, faizi artırarak siz enflasyonu daha da artırmak mı istiyorsunuz? Seçimlerden bu yana 8 ayda 8 kez faiz artırmak doğru, değil mi? Bu faiz artışlarını destekliyor mu? Desteklemiyor mu?’’ dedi.

 

“Gazze’yi bu yüzden her fırsatta hatırlamalı, hatırlatmalıyız’’

Ülke gündeminde olan ve milyonları yasa boğan Filistin konusunda da konuşma gerçekleştiren Babacan sözlerinde, ‘’Filistin’de, Gazze’de insanlar aç biilaç çözüm bekliyorlar. Gazzeliler evlerini kaybettiler; işgalcilere yetmedi. Hastanelerini, camilerini, okullarını üniversitelerini kaybettiler, işgalcilere yetmedi. Anne babalarını, evlatlarını kaybettiler, yakınlarını toprağa verdiler, işgalcilere yetmedi. Durmuyorlar, katliama devam ediyorlar. İlk günden beri Gazze’dekilerin varlığına düşmanlar ilk günden beri Gazzelileri sistematik bir açlığa mahkûm etmek için çalışıyorlar; Arkadaşlar, yanı başımızda insanlar açlıktan, susuzluktan kırılıyor. Gazze’de 2 milyon kişi aç. Gazzeliler suya erişmekte güçlük yaşıyor. Şansı yaver gidip de bu işgalden kurtulanlar, yarın sağlık sorunları sebebiyle hayatlarını yitirebilirler, sakat kalabilirler. İnsanlar açlıktan ölürken, iç siyaset gündeminin Gazze’deki insanlık dramının önüne geçmesine izin veremeyiz. Gazze’yi bu yüzden her fırsatta hatırlamalı, hatırlatmalıyız. Mesele Filistin ise, mesele Gazze ise iktidar muhalefet demeden tek ses olmalıyız. Yaşananlar sadece 2 milyon Gazzelinin değil, tüm dünyanın meselesidir.

 

‘’Bugün Yalova, yarın tüm Türkiye’’

Yerel seçimler öncesi Yalova adaylarını tanıtmış olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Yalova’da bir kez daha, Yalova Belediye Başkan Adayı Aslı Üresin ve Subaşı Belediye Başkan Adayı Belma Kobak’ın ellerini kaldırdı. Babacan Yalova ile ilgili olarak sözlerinde, ‘’ DEVA Belediyeciliği, sadece yerelde değil, ülkeye dair sorunları da çözecek; İktidara iyi bir rol model, iyi bir örnek olacak. Yerelde çözümler üreteceğiz; gençler yaşanır öğrenci yurtlarıyla, girişimcilik teşvikleriyle, özgürlükle tanışacak. Yerelde çözümler üreteceğiz; yoksul mahalleler etüt merkezleriyle, rehber öğretmenlerle, çalışma odalarıyla tanışacak. Bu seçim belediye seçimi; bu seçim yerel seçim evet, belediye başkanlarımızı seçeceğiz, il ve ilçelerde de belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. Ancak bu seçim aynı zamanda merkezi hükûmete, iktidara bir uyarı anlamına geliyor. Yani aslında bu seçim değerli arkadaşlar, hükûmete bir “sarı kart” gösterme seçimidir. Hep beraber bu “sarı kartı” inşallah hükûmete göstereceğiz. Bugün Yalova, yarın tüm Türkiye: Biz kazanacağız, Yalova kazanacak, Türkiye kazanacak. Yalova Belediye Başkan adayımız, “Aslı Üresin”. Aslı Hanım 20 yıllık esnaf. Biliyorsunuz esnaf herkesin halinden anlar. Kendisi partimizin İl Kadın Politikaları Başkanlığını yaptı. Yalova’ya çok yakışacak. Altınova ilçesi, Subaşı beldesi başkan adayımız, “Belma Kobak”. Partimizin Belde Başkanıydı; şimdi inşallah Subaşı’nın belediye başkanı olacak. 33 Adaylarımız ödevlerine çalıştılar, çalışıyorlar. Ben kendilerine güveniyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Murat CAN AYTEMÜR

  

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.