Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKP ve MHP’nin seçim mutabakatı netleşti! Hangi şehir kimde olacak?

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimler kapsamında ortak bir yol izleyeceklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli seçimlerde hangi şehirlerde hangi partinin aday çıkaracağına ilişkin konuyu görüşmek için bir araya geldi. İki partinin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritası netleşti. AK Parti ve MHP 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapmaya karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 12:26
Kaynak: Hilal Baldemir
AKP ve MHP’nin seçim mutabakatı netleşti! Hangi şehir kimde olacak?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP ve MHP ittifakı yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde ittifak yapan partiler bu ittifakı yerel seçimlerde de sürdürme kararı aldı. Seçim için yapılacak iş birliği konularını görüşmek için 26 Ekim 2023’te başlayan süreç dün yapılan 13’üncü toplantı ile karara bağlandı.

AK Parti ve MHP’nin yaptığı anlaşmaya göre yerel seçimde 30 büyükşehirden 28'i AKP'ye, Mersin ve Manisa ise MHP'ye bırakıldı. Ayrıca iki parti 51 şehirden 29'unda ise ortak aday çıkarma kararı aldı.

Ortak aday çıkarmaya karar verilen bu 29 ilin içinde, 10 tanesi CHP'li belediyeden 6 tanesi ise DEM Partili belediyelerden olup kayyum atanmış olan belediyelerden oluşuyor.

Mevcut olarak MHP'nin kontrolünde olan 11 şehirde de durum aynı şekilde devam ediyor. Buna ek olarak, Kırıkkale belediyesi MHP'ye verilirken, Rize belediyesi ise AKP'ye verildi.

Yapılan anlaşmaya göre İstanbul'un ilçeleri arasında Silivri ile Beşiktaş, Ankara'da ise Etimesgut, Polatlı, Gölbaşı ve bir ilçe daha MHP'ye verildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.