Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKP Konya Belediye Başkan Adayı kim? Açıklandı mı?

Yerel seçimlere 69 gün kalmışken Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 18 Ocak Perşembe günü geri kalan tüm illerde adaylarını açıkladı ve 20 Ocak Cumartesi günü ise İstanbul’un ilçe adaylarını açıkladı. Açıklanan son iller ile birlikte AK Parti’de bütün adaylar belirlenmiş oldu. Bu kapsamda seçmenler adayları araştırıyor. Hakkında araştırma yapılan adaylardan biri de Konya AKP Belediye Başkan adayı. Peki, AKP Konya Belediye Başkan Adayı kim? Açıklandı mı? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 12:39
Kaynak: Hilal Baldemir
AKP Konya Belediye Başkan Adayı kim? Açıklandı mı?

AKP Türkiye genelindeki bütün illerin belediye başkan adaylarını duyurarak yerel seçimlere büyük bir hızla hazırlanmaya başladı. Aday tanıtım toplantısının sonuncusunu 20 Ocak Cumartesi günü gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak İstanbul ilçe adaylarını duyurdu. Yerel seçim atmosferi büyük bir hızla etkisini gösterirken AKP adayları hakkında merak edilenler araştırılıyor. Peki, AKP Konya Belediye Başkan Adayı kim? Açıklandı mı? İşte merak edilen soruların cevabı…

AKP Konya Belediye Başkan Adayı kim?

Türkiye 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini gerçekleştirdikten sonra bu kez 2024 yerel seçimlerine hazırlanmaya başladı. Ocak ayının gelmesiyle seçim takvimi resmi olarak başlarken tüm partiler aday tanıtımlarını yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda AK Parti geçtiğimiz hafta bütün illerdeki adaylarının tanıtımını bitirmiş oldu ve bu kez ilçe adaylarının tanıtımına geçti. AK Parti’de en çok merak edilen iller arasında Konya vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak Perşembe günü Ankara ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Ak Parti'nin Konya Belediye Başkan adayını açıkladı. Ak Parti Konya Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay oldu. Konya’nın mevcut başkanı olan Uğur İbrahim Altay yeniden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

Uğur İbrahim Altay, Konya’da yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplarken aynı zamanda 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde de bölgede yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplamıştı.

Uğur İbrahim Altay kimdir?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 1974 yılında Konya'da dünyaya geldi. Uğur İbrahim Altay, ilköğretim eğitimini Selçuk İlkokulu ve ortaöğretimini Mevlana Ortaokulu’nda tamamladı, liseyi ise Konya Gazi Lisesi’nde tamamladı.

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Altay, bir yıl boyunca Proje Mühendisi olarak görev yaptı.

1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta vatani görevini tamamlayan Altay, inşaat mühendisi olarak birçok nitelikli projeyi de meslek hayatı boyunca hayata geçirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 2008 yılında ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı'na seçildi.

Siyasete ilk olarak 29 Mart 2009 seçimleri ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevi ile başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimlerinde ise Konya Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine 2. kez seçildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018 yılında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 seçimlerinde aday olarak yeniden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.