Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akaryakıta zam yolda! Hem benzine hem motorine zam

Son olarak dün gece yarısından itibaren motorine 1 lira 38 kuruşluk bir zam gelmesinin ardından sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre brent petrolde yaşanan son yükselişin ardından hem benzine hem de motorine zam gelmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 10:42
Kaynak: Hilal Baldemir
Akaryakıta zam yolda! Hem benzine hem motorine zam

Bütün dünya 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail-Filistin savaşını takip ediyor. 3 ayı aşkın süredir devam eden savaşın etkileri küresel çapta kendini göstermeye devam ediyor. Bu noktada savaştan en çok etkilenen şeylerden biri de petrol fiyatları oldu.

Savaş küresel petrol arzını sekteye uğratmaya devam ederken brent petrol 74 dolar seviyesinden yeniden 82 dolar seviyesine tırmandı. Brent petrolde yaşanan bu artış akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Son olarak 29 Ocak’ta motorine 1 lira 38 kuruşluk zam yapılmıştı.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre bu kez de hafta içinde benzinde ve motorinde fiyat artışı yaşanacağı tahmin ediliyor. Benzinin litre satış fiyatına 2 lira, motorinin litre satış fiyatına ise 1 lira 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Yaşanan son fiyat artışının ardından benzinin litre fiyatı İstanbul'da ortalama 40,38 liraya, Ankara'da 41,07 liraya, İzmir'de ise 41,29 liraya yükseldi.

Dün gerçekleşen 1 lira 38 kuruşluk motorin zammından sonra motorin fiyatları ise İstanbul'da ortalama 43,02 liraya, Ankara'da 43,78 liraya ve İzmir'de 43,97 liraya yükseldi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.