Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akaryakıta yeni indirim mi geliyor? Petrol fiyatları dibi gördü!

Geçtiğimiz hafta motorine art arda iki kez indirimin ardından benzine de bir kez indirim geldi. Brent petrolde yaşanan düşüş araç sahiplerini sevindirecek yeni bir haberin müjdecisi olabilir. Brent petrolün varil fiyatı 74-75 dolarla son 5 ayın en düşük seviyesinde seyrediyor. Bu durumda önümüzdeki günlerde benzin ve motorinde ciddi düşüşler yaşanabilir.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 11:27
Kaynak: Hilal Baldemir
Akaryakıta yeni indirim mi geliyor? Petrol fiyatları dibi gördü!

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim tarihinde başlayan çatışmalarla birlikte 80 dolar seviyesinden 96 dolar seviyelerine çıkan brent petrol motorin ve benzin fiyatlarında da artış yaşanmasına neden olmuştu. Fakat son üç haftadır brent petrol fiyatında yaşanan düşüşle birlikte seviye geçtiğimiz hafta 77 dolara düşmüştü ve bununla birlikte önce motorine ardından benzine indirim gelmişti.

Brent petrolün bu haftada düşerek 74-75 dolarla son 5 ayın en düşük seviyesinde seyretmesiyle akaryakıta yeni indirimlerin yolu göründü. Brent petroldeki bu ciddi düşüşün önümüzdeki günlerde benzin ve motorine de ciddi indirimler yapılmasına yol açması bekleniyor.

Pazartesi günü 76,50 dolar seviyesine kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 76,03 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Brent petrolün varil fiyatı, yeni güne ise 75 dolar seviyesinde başladı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise anlık olarak 71 dolar seviyelerinde. Küresel petrol talebine ilişkin endişelerle son 5 ayın en düşük seviyelerinde seyreden petrol fiyatlarında yön arayışı sürüyor.

Brent petroldeki seyrin ne yönde devam edeceği net olarak bilinmezken yaşanan bu düşüşün ardından pompaya da indirim yansıması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.