Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş A Haber’de önemli açıklamalarda bulundu

İsrail’in Gazze saldırılarının 65.gününde, AK Parti MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, gerçekleştirilen zulümle ilgili A Haber Kanalında katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 16:03
Kaynak: Murat Can Aytemur
Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş A Haber’de önemli açıklamalarda bulundu

İsrail saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Gün geçtikçe şiddeti artan saldırılarda 65 gün geride kaldı. İsrail tarafından yapılan saldırılarda kassam tugaylarının yanı sıra pek çok kadın ve çocuğun da bulunduğu binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Ak parti MKYK üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İsrail-Gazze arasındaki son durumun görüşüldüğü televizyon programına katıldı. 10 Aralık Pazar günü A Haber Kanalında saat 21.00’da başlayan programda Ak Parti MKYK Milletvekili Ahmet Büyükgümüş önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’den büyük bir uluslararası düzen eleştirisinin oluşmasında da birlik halinde olalım’’

Büyükgümüş sözlerinde şu ifadelere yer verdi. “Siyasi partiler büyük bir duruş göstererek, Filistin’in yanında oldular ve İsrail’e karşı çıktılar. Ama bugün geldiğimiz noktada çok daha geniş perspektiften bakmamız gereken bir konuyu görüyoruz. Bu noktada yaşanan insani drama, burada yaşanan hak ihlallerine, işlenen savaş suçlarına dikkat çekmekte ortaklaşıyoruz. Bugün Birleşmiş Milletler genel sekreterinin refah sınır kapısında insanı yardımları denetlemekten alı konulduğu, itildiği, uluslararası ceza mahkemesinin adil bir soruşturma yapmasının önüne geçildiği adeta uluslararası kuruluşların lime lime döküldüğü ve samimiyetlerinin yerle bir olduğu bir durumla karşı Karşıyayız. Burada insan denilince akla Afrikalı mazlumların, Filistinli mazlumların asla ve asla gelmediği ve sömürgeci bir anlayışın araç değiştirerek, yöntem değiştirerek, üslup değiştirerek devam ettiği bir yer görüyoruz ve maalesef burada da küresel baş kaldırıyı, bu küresel uyanışı Türkiye’den destek verme konusunda da maalesef Cumhur İttifakı olarak biz iç politikada yalnız bırakılıyoruz. Oradaki acıyı paylaşmakta birlik var, oradaki insani dramı paylaşmakta birlik var, İsrail’i kınamakta birlik var ama bu günkü oluşan bu zulüm atmosferi arkasına bir uluslararası düzen fikrini alarak bunu bugün oluşturuyor. Gelinen günde Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya 5’ten büyüktür sözünü çok daha fazla anlam bulduğunu görüyoruz. Biz istiyoruz ki tıpkı oradaki kardeşlerimizin zulme uğradığı noktada acıyı paylaştığımız gibi nasıl bir aradaysak, top yekün Türkiye’den büyük bir uluslararası düzen eleştirisinin oluşmasında da birlik halinde olalım. Filistin’dekiler için üzüleceğiz ama Filistin’deki halkların özgürlüğü için mücadele eden siyasi çalışmaları, orada sergilenen askeri mücadeleyi biz terkin edeceğiz bunun hiçbir şekilde birbiriyle uyuşur bir tarafı yoktur.”

 

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.