Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü; “Yerel seçimde en iyi adayları çıkartacağız”

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü yerel seçime yaklaşılan şu günlerde adayların belirlenme süreci hakkında bilgiler verdi. Güçlü, “istişareler çerçevesinde elimizden geldiğince en iyi adayları çıkaracağız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü; “Yerel seçimde en iyi adayları çıkartacağız”

Mahalli İdareler Seçimi için geri sayım başladı. Hızla seçime yaklaşan Türkiye’de partileri de aday belirleme süreci telaşı sardı. Bu çerçevede AK Parti bir yandan kongre sürecini işletirken diğer yandan da anketlerle ve telefonla yapılan kamuoyu yoklamaları ile halkın nabzını tutmayı sürdürüyor. Aday belirleme süreci hakkında bilgi veren AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü genel merkezin bu anlamda çok titiz davrandığını ifade etti. Detaylı bir inceleme ve istişare sürecinin işletildiğine dikkat çeken Güçlü, “İlçe başkanlarımızdan bir rapor istiyoruz. Genel merkezimiz Yalova’ya yolladığı koordinatörler var. Bu raporlar onların vasıtası ile genel merkeze iletiliyor. Süreç böyle başlıyor. Bu sürecin içinde aday adayı olacak isimlerin halktaki karşılığı nedir bunlara bakıyoruz. Şehrimizin ilçelerimizin ihtiyaçlarına bakıyoruz. Genel anlamda bir ilçenin ya da ilin röntgenini çekiyoruz ve bu röntgen sonrasında genel merkez kendisine yapılan başvurularda milletvekilleri, il başkanı, ilçe ve belde başkanları hep birlikte ortak istişare ile aday adaylığı sürecini belirleyip sonlandırıyoruz. Aynı süreç belediye başkan adaylıklarının yanısıra belediye ve il genel meclisi üyesi adayları için de sürdürülüyor. Genel milletvekilliği seçiminde de genel merkez çok titiz davrandı. Yerel seçimde bu anlamda ince elenip sık dokunulan bir süreç olacaktır. Biz elbette bu istişareler çerçevesinde elimizden geldiğince en iyi adayları çıkaracağız.” dedi.
“Genel merkez ne derse o olur”
İl merkezi ve ilçelerde ittifak üyesi partilerin kendi adayları ile mi seçime girecekleri, yoksa ittifakın belirleyeceği adayın mı destekleneceği konusunun genel merkezlerin yaptığı çalışmalarla netlik kazandığını da ifade eden Güçlü, “Adaylık süreçlerinde elbette ittifak dinamikleri de dikkate alınıyor. Bu süreçte ittifak ortağı partilerle istişareler gerçekleştiriliyor. Bu anlamda çıkan kararlar da il başkanlıklarına bildiriliyor. Biz de bu karara uyarak çalışıyoruz. Seçime 3 ay kala civarında bize genel merkezimizin stratejisi bildirilir, adaylar netleşir biz de bu çerçevede teşkilat olarak gereken tüm çalışmaları ortaya koyarız.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.