Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Yalova’da 23. Kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı

AK Parti’nin 23. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti il binasında bir kutlama gerçekleştirildi. Burada konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti’nin 23 yılın çok ötesinde bir hareket olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 16:30
Kaynak: YALOVA HAYAT
AK Parti Yalova’da 23. Kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı

2001 yılında siyaset arenasına giren ve o günden beri de Türkiye siyasetinde her zaman belirleyici bir rol üstlenen AK Parti, 23’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu çerçevede AK Parti Yalova İl Binası’nda da bir tören gerçekleştirildi. Törene AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti eski il başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Yalova Belediyesi önceki dönem başkanı Mustafa Tutuk ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını AK Parti Kurucu İl Başkanı Yaşar Demirel yaptı. Demirel, konuşmasında partinin ilk kuruluş aşaması hakkında bilgiler verdi.

“AK PARTİ BİR MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜNÜN DE ADIDIR”

Demirel’in ardından kürsüye gelen AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise AK Parti’nin sadece bir siyasi parti değil, büyük bir medeniyet yürüyüşünün de adı olduğunu ifade etti. AK Parti’nin bu hedefte 23 yıldır çok önemli adımları attığını da sözlerine ekleyen Akyol, “Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bundan tam 23 yıl önce milletimizin geleceğini yeniden şekillendirmek, demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizi hak ettiği seviyelere taşımak amacıyla yola çıktık. Türkiye sevdası ile yola çıktığımız bu kutlu yolculuğun 23’üncü yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

O günden bu güne ülkemizin 4 bir yanında aziz milletimizle el ele gönül gönüle yürüyerek birçok başarıya sizlerle birlikte imza attık. Bu kutlu yürüyüşümüzün arkasında halkımızın sarsılmaz iradesi, devletimizin kararlı duruşu, liderimizin çok büyük vizyonu yatmaktadır. AK Parti sadece bir siyasi parti değil aynı zamanda büyük bir medeniyet yürüyüşünün adıdır. Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri vizyonu ile hem ülkemizi hem de bölgemizi daha barışçıl daha adil bir düzen için yönlendirmiştir. Liderimizin kararlılığı, vizyonu ve milletine olan bağlığı sayesinde Türkiye, dünya sayesinde saygın bir konuma ulaşmıştır. Bugün sayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde sürdürdüğümüz bu kutlu dava daha güçlü bir Türkiye inşa etme yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. AK Parti 23 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda ileriye taşımak adına durmaksızın çalıştı. Eğitimden sağlığa, altyapıdan enerjiye, dış politikadan savunma sanayiine kadar her alanda devrim niteliğinde önemli adımlar attık” dedi.

“AK PARTİ MİLLETİN İÇERİSİNDE OLMADIĞI HİÇBİR HESABIN İÇİNDE OLMADI”

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un konuşmasının ardından söz alan AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ise AK Parti’nin daha nice seneleri milleti ve teşkilatı ile kutlayacağını ifade etti. AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar milletin içerisinde yer almadığı hiçbir hesabın içinde olmadığını da sözlerine ekleyerek, “Bundan tam 23 yıl önce AK Parti’nin kuruluşunu aziz milletimize ve tüm dünyaya ilan etmiştik. Öncelikle kuruluşumuzdan bu güne kadar AK Parti’nin tüm kademelerinde görev almış, bu davaya gönül vermiş, katkı sağlamış, partimize oy vermiş tüm büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Her yıl dönümü önemlidir. Ama 23’üncü yıl dönümü ayrıca önemlidir. Bu yaş hukukumuzda bireylerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanda rüştlerini ispat edişlerinin bir ifadesidir. Kadim davamız ile milletimize hizmet aracı gördüğümüz siyasetimiz onun yüce çatısı altında kabul ettiğimiz AK Parti’miz hamdolsun 23 yaşına ulaştı. Geride bıraktığımız 23 yılın ardından partimiz gerek müktesebatıyla, gerekse yetiştirdiği kadrolarla tüm Türkiye’de başka bir safhaya geçmiştir.

AK Parti’nin kuruluşunda gençlik kollarında göreve başlayan erkek ve kız kardeşlerimiz artık bugün ilçe ve il başkanlarımız, genel merkez yöneticilerimiz, milletvekillerimiz olarak görev yürütüyorlar. Bu büyük ailenin bir parçası olma onuru dahi tek başına çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır. Elbette bu uzun ve kutlu yolculukta bu davanın yükünü kaldıramayanlar, çeşitli sebeplerle partimizden ayrılmak zorunda olmuşlardır. AK Parti bugün de yarın da hep dimdik ayakta olmaya devam edecektir. Bizim partimizin en önemli özelliklerinden birisi de, değişimi, yenilenmeyi kendi içerisinde başarabiliyor olmasıdır. Dünyanın, bölgemizin ve ülkemizin şartları, ihtiyaçları ve imkanlar değiştikçe AK Parti’de buna uygun şekilde politikalarını ve kadrolarını geliştirmektedir. AK Parti organik bir partidir. Diğer bir ifade ile AK Parti siyaset mühendisliğine içeriden ve dışarıdan kulağına üflenen suflelerle milletin içinde olmadığı her türlü hesaba kapalı bir parti olarak kurulmuştur. Tek vazifemiz halka ve hakka hizmettir. Hiç şüphesiz bu dava AK Parti’nin 23 yılının çok ötesinde bir harekettir. Biz sadece medeniyetimizin ve ecdadımızın, kadim hakka ve halka hizmet davasının bugünkü temsilcileri olmaya talibiz. Elbette bizden sonra da bu görevleri bizden daha iyi yapacak kardeşlerimiz ve büyüklerimiz olacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda partimizin 30’uncu, 35’nci ve 40’ncı daha nice yıllarını kutlarken de AK Parti’nin halka ve hizmet yolundan sapmadığını göğsümüzü gererek söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

MUSTAFA PEHLİVAN AK PARTİ’YE GERİ DÖNDÜ

Konuşmaların ardından AK Parti’de bir, “Yuvaya dönüş” yaşandı. AK Parti’den istifa ettikten sonra siyaseten bir süreliğine başka yolda yürümeyi tercih eden AK Parti eski il başkanlarından Mustafa Pehlivan partiye geri döndü. Pehlivan’a parti rozetini ise AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü elleriyle taktı.
Ardından genel merkeze bağlanılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma teşkilat mensupları tarafından canlı olarak takip edildi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.