Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti seçim beyannamesi açıklandı: Kentsel dönüşüm ilk adım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlere ilişkin beyannamesinde kentsel dönüşüm konusu ön planda olacak. Yerel seçimlere dair vaatler 8 başlık altında toplanacak ve 200 sayfadan oluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 11:37
Kaynak: Hilal Baldemir
AK Parti seçim beyannamesi açıklandı: Kentsel dönüşüm ilk adım

Yerel seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre kalmışken Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin bütün il ve ilçelerde adayları açıkladıktan sonra şimdi ise seçim beyannamesini duyurmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçime ilişkin vaatlerini Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda açıklaması bekleniyor. Hazırlanan beyannamede, “gerçek belediyecilik” vurgusu yapılacak.

Yerel seçimlere ilişkin seçim beyannamesinin açıklanacağı toplantı, AK Parti Genel Merkezi’nin yeni yapılan ek binasında gerçekleştirilecek.

Seçim beyannamesi 8 ana başlık, 200 sayfa

AK Parti’nin yerel seçim beyannamesi, “Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik” temasıyla hazırlandı. 8 başlıktan oluşan beyannamenin, 200 sayfadan oluştuğu açıklandı.

Beyannamede, partinin yerel yönetim vizyonunun anlatılmasının yanı sıra, dirençli şehirler vurgusu da yapılıyor. AK Parti’nin seçim beyannamesinde afetlere dirençli şehirlere yönelik projeler ön planda olacak.

Hizmet ve eser belediyeciliğiyle ilgili vaatler yer alacak

“Sosyal belediyecilik” ve “kültür üreten şehirler” gibi bölümlerin de yer aldığı seçim beyannamesinde, hizmet ve eser belediyeciliği ile ilgili vaatler de sıralanıyor. Katılımcılık, şeffaflık, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri konular arasında ön plana çıkıyor.

Sokak hayvanları da beyannamede yer alıyor

Ayrıca beyannamede, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yapılacak yasal düzenlemeye de yer verilecek. Bu konuda belediyelere verilecek sorumluluklar detaylı bir şekilde beyannamede anlatılacak.

Mahalle kreşleri: Önemli başlıklar arasında yer alıyor

AK Parti’nin seçim beyannamesindeki bir diğer önemli başlık da mahalle kreşleri olacak. Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, bu sayede özellikle çalışan annelerin bu yöndeki taleplerinin karşılanacağı ifade edilecek.

Yerel seçim beyannamesinde yer alan 8 ana madde

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.