Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti kulislerinde bomba iddia! İşte İstanbul’un adayı

31 Mart tarihinde yapılacak olan Yerel Seçim süreci 1 Ocak itibariyle başladı. Partiler adaylarını açıklamaya hazırlanırken en çok merak edilenlerden biri şüphesiz AK Parti’nin İstanbul adayı. CHP’nin mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gireceği seçime AK Parti’nin hangi adayla gireceği büyük merak konusu oldu. Kulislerde konuşulana göre AK Parti'nin İstanbul adayının yüzde 70 ihtimalle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olacağı iddia edilirken, bir diğer iddia ise Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın olabileceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 11:28
Kaynak: Hilal Baldemir
AK Parti kulislerinde bomba iddia! İşte İstanbul’un adayı

31 Mart seçimlerine 3 ay kala yerel seçim süreci resmi olarak başladı. YSK’nın seçim takvimine göre partilerin ocak ayının ilk iki haftası adaylarını resmi olarak bildirmeleri gerekiyor. Adaylar arasında en çok merak edilen ise AK Parti’nin İstanbul adayı. Konuyla ilgili birçok iddia konuşulurken bunlardan en çarpıcı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul adayı olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı düşünmesi.

 "Türkiye bilir gerçek belediyecilik AK Parti'dir" sloganıyla yerel seçimlerde vatandaşın karşısına çıkacak olan AK Parti'de İstanbul ve Ankara adaylarının 7 ya da 15 Ocak tarihlerinde açıklanması beklenirken kulislerde birçok iddia konuşuluyor.

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara için adaylarını netleştirdiğini yazan gazeteci İsmail Saymaz, Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un Cumhur İttifakı ortak adaylığının kesinleştiğini aktardı.

Öte yandan İstanbul'da da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın yüzde 30 şanslı olduğu diğer iddialar arasında. Ancak İsmail Saymaz, Yerlikaya'nın ise adaylığa soğuk baktığını ifade ediyor.

"Yerlikaya'nın Konyalı olması, valilik dışında İstanbul'la hiçbir bağının bulunmaması bir dezavantaj" diyen İsmail Saymaz, "Son dakikada tombaladan Ergün Turan çıkarsa şaşırmam" şeklinde yorum yaptı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.