Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri bugün başlıyor! 450 çifte 67,5 milyon lira destek

Aylardır beklenen yeni evli çiftlere faizsiz kredi ödemeleri bugün başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu eğitim programına katılıp resmi nikâhı 15-30 Nisan arasında gerçekleşen çiftlerin ödemelerinin bugün başladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 12:46
Kaynak: İHA
Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri bugün başlıyor! 450 çifte 67,5 milyon lira destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Göktaş'ın verdiği bilgilere göre, Aile ve Gençlik Fonu'na şu ana kadar toplam 9 bin 38 çift başvurdu.

Aile ve Gençlik Fonu, ilk olarak deprem bölgesinde pilot olarak hayata geçirildi. Bu projeyle yeni evlenen çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanıyor.

Başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte ilk olarak bakanlık tarafından evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başlandı.

Aile ve Gençlik Fonu Eğitim programlarına katılıp resmi nikâhını 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren çiftlere yönelik ödemeler, bugün itibarıyla başlıyor.

"450 ÇİFTE TOPLAM 67,5 MİLYON LİRA DESTEK"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu programına şimdiye kadar pilot bölgeden 9 bin 38 çiftin başvurduğunu, başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Eğitim programlarına katılıp resmi nikâhı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik ödemeler bugün itibarıyla başlıyor. İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek vereceğiz.

"HEDEF AİLE KURUMUNU DESTEKLEMEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen projeyle aile ve evlilik kurumunun desteklenmesini, güçlendirilmesini ve gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getiren Göktaş, şunları söyledi:

Projenin pilot uygulamasına Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'dan başladık. Proje kapsamında başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Fondan yararlanmak isteyen gençlerin, bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması, bununla birlikte evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.

Başvurularını yapan çiftlerden şimdiye kadar başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik ödemeler bugün itibarıyla başlıyor. İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek vereceğiz.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada da yer verdiği Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'na ilişkin yöneltilen soru üzerine, bakanlık olarak özellikle aileyi merkeze alan bir vizyon belgesi ve eylem planını Türkiye'de ilk defa gerçekleştirdiklerini belirtti.

15 Mayıs Dünya Aile Günü'nde kamuoyuyla paylaştıkları belgenin 2024-2028 yıllarını kapsadığını, bu belgenin 5 stratejik amaç, 15 stratejik hedef ve 100 faaliyeti içerdiğini belirten Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

Bu belgeye yönelik çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu geri dönüşler bize toplumun, ailenin güçlendirilmesine yönelik hassasiyetinin ve beklentilerinin yüksek olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu durum açıkçası bizleri çok memnun etti. Aile kurumunun ve kadın, erkek, çocuk, engelli, yaşlı ayrımı gözetmeksizin tüm aile bireylerinin korunması ve güçlendirilmesi, Anayasamızın bizlere yüklediği bir sorumluluktur.

Bakan Göktaş açıklamalarının devamında eylem planının "kadını güçsüzleştirmeye yönelik" olduğu eleştirisine şu cevabı verdi:

Aileyi güçlendirmenin, kadını zayıflattığı iddiasının hiçbir temeli yoktur. Eylem planı ve genelge ile tesis edilmesi amaçlanan sistem, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının güçlenmesi çalışmalarıyla bir tezat teşkil etmemektedir. Eylem planında yer alan faaliyetler incelendiğinde, kadın haklarına gölge düşüren, kadın konusundaki çalışmalarla zıtlık barındıran herhangi bir ifadeye rastlamak mümkün değildir. Aksine bakanlığımızın görev alanı kapsamındaki tüm hizmet alanlarında sistematik ve birbiriyle uyumlu mekanizmaların hayata geçirildiğini göstermektedir.

Mesela ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri çerçevesinde kapsayıcı bir yaklaşımla hazırladığımız 2024-2028 Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı 8 Mart 2024 Dünya Kadınlar Günü'nde kamuoyuna duyurduk. 25 Kasım 2023'te yayınlanan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de kadına karşı şiddetin önlenmesinde çok yönlü ve bütüncül yaklaşım ile kararlı mücadele için yapılacak çalışmaları vurguladık. Attığımız kıymetli adımlara gölge düşürmeyi, itibarsızlaştırmayı amaçlayan art niyetli söylemler, bizleri bu sorumluluğumuzu yerine getirmekten alıkoyamayacaktır.

Hilal Baldemir

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.