Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağustos ayının enflasyon şampiyonu üniversiteler oldu!

TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon rakamları ile birlikte en çok artış ve düşüş gerçekleşen ürün, mal grupları da belli oldu. Geçtiğimiz son iki ayda enflasyonun en çok arttığı grup eğitim olurken ağustos ayında da bu durum değişmedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 12:09
Kaynak: Hilal Baldemir
Ağustos ayının enflasyon şampiyonu üniversiteler oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustos 2024’te aylık bazda yüzde 2,47 olarak gerçekleşirken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,68 artış gösterdi.

Öte yandan yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 51,97 olurken, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 35,75 olarak gerçekleşti.

Buna göre, ağustos ayında fiyatı en fazla artan ve en çok düşen ürünler ve hizmetler de ortaya çıktı.

AĞUSTOSTA EN FAZLA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİN FİYATI ARTTI

Tüketici fiyatları bazında ağustosta en fazla fiyat artışı yüzde 43,20 ile üniversite eğitiminde gerçekleşirken, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 13,54 ile taze meyvelerde görüldü.

İKİNCİ FİYAT ŞAMPİYONU, HAVA YOLU İLE YOLCU TAŞIMACILIĞI

Haziran ve temmuz aylarında da enflasyon bazında fiyat artışının en yüksek olduğu ana grup eğitim olmuştu. Ağustos ayı üniversite eğitimi fiyat artışını, yüzde 41,56 ile hava yolu ile yolcu taşımacılığı, yüzde 38,58 ile şans oyunları takip etti.

Ağustosta fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 27,64 ile şehir gazı ve doğalgaz yer alırken, yüzde 17,9 ile demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı ve yüzde 11,43 ile çay ve diğer demlendiren içecek çeşitleri yer aldı.

EN FAZLA DÜŞÜŞ MEYVE FİYATLARINDA GERÇEKLEŞTİ

Ağustos ayında en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 13,54 ile taze meyvelerde gerçekleşti. Bunu, ürün bazında yüzde 8,71 ile patates ve bazı yumru bitkiler, yüzde 6,27 ile sebze takip ederken, yüzde 5,61 ile kümes hayvanları eti, yüzde 2,37 ile kuzu eti takip etti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.