Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 Soğan çeşidinin üretim ve pazarlama hakkı özel sektöre devredildi

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, tarafından yürütülen ıslah çalışmaları sonucunda geliştirilen, 4 soğan çeşidinin üretim ve pazarlama hakkı özel sektöre devredildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 17:15
Kaynak: Murat Can Aytemur
4 Soğan çeşidinin üretim ve pazarlama hakkı özel sektöre devredildi

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen ıslah çalışmaları sonucunda geliştirilen dört soğan çeşidinin üretim ve pazarlama hakkı özel sektöre devredildi.

Enstitü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Verim ve kalite özellikleri özel sektör ve üreticiler tarafından beğenilen; beyaz etli, sarı kabuklu soğan grubundan olan Akgün 12 (Yalova Sarısı) ve Soylu Soğan çeşitlerinin üretim ve pazarlama hakkı 2022 ve 2023 yıllarında özel sektöre devredilmiştir. Soğan üretim piyasasında önemli talep gören aynı gruptan Kantartopu 3 soğan çeşidi ile kırmızı kabuklu ve etli olan Beşirli 77 çeşitleri ise 03.09.2024 tarihinde gerçekleştirilen ihale ile özel sektörde yerini bulmuştur. Emeği geçen ıslahçılarımız ve tüm personellerimize teşekkür eder, ülkemiz tarımına hayırlı olmasını dileriz’’ ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, özel sektörün bu çeşitlerin üretiminde ve pazarlamasında etkin bir rol üstleneceğini ve bu sayede yerli soğan çeşitlerinin daha fazla bölgede kullanılacağını vurguladı.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.