Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 gün sürecek kar yağışı geliyor! İşte Meteoroloji’nin verdiği tarih

Kasım ayından bu yana Türkiye’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ekolojik denge açısından birçok olumsuzluğa neden olurken yağmur yağmaması da barajlardaki doluluk oranının neredeyse yüzde 5’lere kadar düşmesine neden oldu. Beklenen haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi. Sibirya’dan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 13:44
Kaynak: Hilal Baldemir
4 gün sürecek kar yağışı geliyor! İşte Meteoroloji’nin verdiği tarih

Yurt genelinde etkisini sürdüren sıcak havalardan sonra vatandaşlar Ocak ayının gelmesiyle kar beklentisi içerisine girdi. Özellikle yurdun doğusunda ve yüksek kesimlerinde görülen kar yağışının iç kesimlerde ve batı kesimlerinde ne zaman etkisini göstereceği merak konusuydu.

Beklenen haber MGM’den geldi. Özellikle İstanbul’u ilgilendiren soğuk hava ve kar yağışı uyarıları peş peşe geldi. Meteoroloji İstanbul için kar uyarısında bulunurken ilerleyen günler için ise çevre illerde kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre kar yağışı İstanbul’a 10 Ocak çarşamba günü giriş yapıyor. Yağışın hemen hemen 4 gün süreceği de yapılan tahminler arasında.

10 Ocak'tan itibaren hava sıcaklıklarındaki 8-9 derecelik azalmayla birlikte yağışların yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve yurdun yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı gününden itibaren hava sıcaklıklarında 10 dereceye kadar ani azalmalar ile birlikte bu durumun Trakya ve İstanbul’da karla karışık yağmura dönüşeceğini duyurdu.

Soğuk hava dalgası Pazar günü geliyor

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Trakya ve Marmara Bölgesi’nde, pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağının beklendiği belirtildi.

MGM açıklamasının devamında şöyle denildi:

Buna bağlı olarak öncelikle bölgemizde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm bölgede etkili olacağı tahmin ediliyor. 09.01.2024 salı gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, yağmur, zamanla Trakya‘da ve İstanbul’da karla karışık yağmur, bölgemizin kuzeyinde ve yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.