Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da mangal yasak mı? Hafta sonu yasak mı? Yasak bitti mi?

Yalova’da uygulanan mangal yasağının kalkıp kalkmadığı vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Yalova Valiliği olası yangınların önüne geçebilmek için geçtiğimiz yıl ormanlara gezi amaçlı girişlerin yasaklandığını duyurmuştu. Piknik ve mesire alanlarında ateş yakmak ve mangal yapmak yasaklanmıştı. Peki, Yalova’da mangal yasak mı? Hafta sonu yasak mı? Yasak bitti mi? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da mangal yasak mı? Hafta sonu yasak mı? Yasak bitti mi?

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin birçok yerinde ardı ardına orman yangınları yaşanmıştı ve haftalarca bütün Türkiye hatta birçok ülke yangınları söndürmekle mücadele etmişti. Mangal ateşinden, sigara izmaritinden veya farklı sebeplerden çıkan yangınlar Türkiye’nin birçok yerinde binlerce hektarlık ormanın kül olmasına neden olmuştu.

yalova piknik yerleri

Orman yangınlarının önüne geçmek için 2022 yılının Temmuz ayında Yalova Valiliği de önlem almak adına bazı adımlar attı. Yalova Valiliği, olası orman yangınlarının önüne geçebilmek adına 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ormanlara gezi amaçlı girişlerin yasaklandığını duyurdu.

yalova mangal yasak mı

Yalova Valiliği yaptığı duyuruda, “09 Temmuz- 15 Ağustos tarihleri arasında yerleşik köy halkı hariç olmak üzere halkın gezi amaçlı ormana giriş ve çıkışları, orman içi yollarda izinli olanlar hariç ATV, UTV, Motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetleri ile çadırlı çadırsız kamp yapma yasaklanmıştır. Bütün piknik ve mesire alanlarında akşam saat 20.30'dan ertesi günün sabah saat 09.00'a kadar mangal ve semaver için ateş yakmak kısıtlanmıştır” denildi.

yalova piknik yasak mı

Aynı şekilde valilik 2023 yılı içinde aynı uyarıda bulunarak temmuz ayından itibaren ormanlarda mangal ve ateş yakma yasağının sürüdüğünü açıkladı.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Kararı ile, “Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkında Yönetmeliğin 32. maddesi gereğince toplanıp karar alması gereken Yalova İli Orman Yangınlarını Önleme Mücadele Komisyonu Yalova Valisi Sayın Muammer EROL Başkanlığında 2022 yılının kararları revize edilerek 2023 yılı kararı olarak kabul edilmiştir” açıklaması yapılmıştı.

yalova'da ormana giriş yasak mı

Bu karar, “Yangın mevsimi süresince her Orman İşletme Müdürlüğü kendi hudutları dahilinde görev yapan Jandarma Karakol Komutanlıkları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakollarınca yangına hassas ormanlık alanlarda, piknik yerlerinin denetimini yapacaklardır. 16 Mayıs – 01 Ekim 2023 tarihleri arasında özel olarak piknik yapmak için ayrılmış yerlerde, vatandaşların orman yangınlarına duyarlı olmaları ve yaktıkları piknik ateşini söndürmeleri hususunda, gezici ekipler ve muhtelif yayın organları ile uyarılmasına çalışılacaktır.” şeklindeydi.

yalova'da ormanda mangal yakılıyor mu

Yalova’da mangal yasak mı?

Yalova’da 1 Ekim 2023 tarihi itibari ile mangal yasağı kaldırılmıştır. Vatandaşlar orman yangınlarına duyarlı olmaları ve yaktıkları piknik ateşini söndürmeleri kaydıyla piknik yapıp mangal ateşi yakabilirler.

Yalova’da hafta sonu mangal yasak mı?

Hafta sonu mangal yapmakla ilgili güncel olarak herhangi bir yasak bulunmamaktadır.

Yalova’da mangal ve piknik yasağı bitti mi?

Yalova’da 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ormanlara gezi amaçlı girişlerin yasaklanması uygulaması son bulmuştur. Vatandaşların kontrollü olmak kaydıyla ormanlara gezi amaçlı girmeleri yasak değildir.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.