Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tukaş İsrail’in mi? Tukaş kimin, nerenin malı? Tukaş nerede üretiliyor?

Son 2 aydır İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarından dolayı birçok ülkede İsrail markaları ve ürünleri boykot ediliyor. Türkiye’de boykot hareketi giderek büyürken hangi markaların İsrail’ ait olduğu ile ilgili birçok araştırma yapılıyor. Kullanıcılar market ve mağazalarda gördükleri tüm ürünleri ve markaları arama motorlarında aratıp hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Bu kapsamda yüzlerce marka araştırılırken en çok araştırılan ve hakkında birçok farklı bilgi bulunan Tukaş markasıdır. Peki, Tukaş İsrail’in mi? Tukaş kimin, nerenin malı? Tukaş nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 13:59
Kaynak: Hilal Baldemir
Tukaş İsrail’in mi? Tukaş kimin, nerenin malı? Tukaş nerede üretiliyor?

Tukaş markasını İsrail’e mi ait olduğu son dönemlerde en çok araştırılan konulardan biri haline geldi. İsrail ve Hamas arasında devam eden savaşta 2 ay geride kalırken her gün yüzlerce sivil İsrail tarafından katlediliyor. Bütün dünya bu soykırıma tepki gösterirken son olarak İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog yaptığı açıklamada rehine takasına açık olduklarını dile getirdi. Fakat Hamas bu teklifi reddederek savaşın son bulmaması halinde müzakere yapmayacaklarını söyledi. Bu kapsamda dünyanın her yerinde boykot hareketleri devam ederken İsrail’e ait olup olmadığı en çok merak edilen markalardan biri de Tukaş oldu. Peki, Tukaş İsrail’in mi? Tukaş kimin, nerenin malı? Tukaş nerede üretiliyor? İşte merak edilen bu sorunun cevabı…

Tukaş İsrail’in mi? Tukaş kimin, nerenin malı?

Tukaş markası 1962 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ortaya çıkmış bir markadır. Tukaş markası özellikle salça, turşu, konserve, ketçap, reçel gibi gıda ürünleri ile bilinen bir markadır. Tukaş günümüzde üretim faaliyetlerini İzmir’in Torbalı, Balıkesir’in Manyas ve Manisa’nın Akhisar ilçelerinde bulunan fabrikalarında gerçekleştirmektedir.

Markanın genel müdürlüğü İzmir Torbalı’da yer almaktadır. Üretimi Türkiye’de yapılan marka ürünlerini dünyanın birçok ülkesine satmaktadır. Marka 1967 yılında OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) tarafından alınmıştır ve bunun ardından Tukaş’ın %93,19 oranında ve 254.092.986,15 nominal değerli hisselerinin tamamı ve yönetimi 07.08.2014 tarihli hisse alım-satım sözleşmesi kapsamında 2014 yılında Okullu Gıda Maddeleri, Cem Okullu ve Cengiz Okullu tarafından devralınmıştır. Tukaş’ın 1994 yılında ilk kez yüzde 28’i halka arz edilmiştir.

Tukaş markası tamamen yerli ve milli bir markadır. Ortaya çıkışı ve bugün ki üretim faaliyetleri tamamen Türkiye’de gerçekleşmektedir. Markanın İsrail ile bir bağlantısı yoktur.

Tukaş nerede üretiliyor?            

1962 yılında üretime başlayan markanın ilk fabrikası 1984 yılında İzmir Torbalı’da kurulmuştur. 2001 yılında firma Balıkesir Manyas’ta ikinci fabrikasını kurmuştur. 2018 yılında ise Manisa Akhisar’da şirketin üçüncü fabrikası açılmıştır. Son olarak ise 2020 yılında yatırımları yapılan Niğde fabrikası geçtiğimiz yıl faaliyete girmiştir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.