Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesla Türkiye’den büyük indirim: fiyatlar 300-400 bin TL arası düştü

Bütün Türkiye elektrikli araba devi Tesla’nın yaptığı büyük indirimi konuşuyor. Tesla markası dünyanın birçok yerinde fiyatlarında indirim yaparken son olarak Türkiye’de de ciddi bir indirim gerçekleştirdi. Peki, Tesla Y Türkiye’de ne kadar? Tesla ne kadar indirim yaptı? Tesla Y Türkiye fiyatı ne kadar? işte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 15:12
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Tesla Türkiye’den büyük indirim: fiyatlar 300-400 bin TL arası düştü

İlk olarak Tesla Y ile Türkiye pazarına giren Elon Musk 2018 yılında ilk kez araçlarının Türkiye’de satılacağını duyurmuştu fakat Musk’ın bu sözünden tam 5 yıl sonra 4 Nisan 2023 tarihinde Tesla’nın Y modeli Türkiye’de satışa sunuldu. Tesla’nın, şu ana kadar Türkiye’de 5.000 civarında Model Y teslimatı gerçekleştirdiği edinilen bilgiler arasında. Bu veri ciddi bir farkla markayı zirveye taşıyor. Çünkü ODMD verilerine göre ağustos ayında Togg satışları 1.965 adet olarak gerçekleşirken Tesla’da bu satış 3000 adet oldu. Bu satış elektronik araba devini zirvenin sahibi yaptı. Peki, Tesla Y Türkiye’de ne kadar? Tesla ne kadar indirim yaptı? Tesla Y Türkiye fiyatı ne kadar? işte detaylar…

tesla ne kadar oldu

Markanın şu an Türkiye’de satışta olan tek modeli Tesla Model Y fakat açıklamalara göre Model S, Model 3, Model X Tesla’nın önümüzdeki dönemlerde Türkiye’de satışa sunmayı planladığı modeller.

Tesla ne kadar indirim yaptı?

Dün ise şaşırtan bir karar ile Tesla, Türkiye’deki araçlarında indirime gitmeye karar verdi. Yapılan indirimler 400 bin liralara vardı ve Model Y’nin donanım özelliklerine göre farklı fiyatlar ortaya çıktı.

Tesla Y Türkiye’de ne kadar?

tesla fiyatı ne kadar türkiye

Bu indirim ile birlikte özelliklerine göre araçların en ucuzu 2 milyon 712 bin 538 TL’den 2 milyon 355 bin 480 TL’ye düşerken, en pahalısı 3 milyon 517 bin 421 TL’den 3 milyon 297 bin 811 TL’ye düştü.

Öte yandan yerli ve milli aracımız olan Togg’un da piyasaya girmesiyle birlikte Türkiye’de elektrikli otomobil sektöründe ciddi bir rekabet ortamı oluştu. Bu rekabet ortamında zirveye çıkmak isteyenler fiyatlarında indirime gitmeyi tercih etti.

tesla indirim

Tesla sitesinde yer alan güncel fiyatlar

Tesla Model Y      

Arkadan İtiş                                   

2.252.484 TL

Tesla Model Y      

Long Range Dört Çeker               

2.820.960 TL

Tesla Model Y      

Performance Dört Çeker            

2.935.718 TL

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.