Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Superfresh İsrail’in mi? Superfresh kimin, nerenin malı?

Superfresh markası isminin İngilizce olmasıyla yabancı bir ülkeye ait olduğu düşünülen bir markadır bu nedenle son dönemlerde boykot edilen markalar arasında sık sık adı geçmektedir. İsrail’in Gazze’de devam eden saldırıları büyük bir insanlık dramına neden olurken 20 bini aşkın masum sivil de hayatını kaybetti. İsrail’e ve onu destekleyen ülkelere tepki göstermek isteyenler de bu ülkelere ait marka ve ürünleri araştırıyor. İsrail’e ait olup olmadığı en çok merak edilen markaların başında ise Superfresh markası geliyor. Sık sık araştırılan Superfresh markasının hangi ülkeye ait olduğu büyük merak konusu. Peki, Superfresh İsrail’in mi? Superfresh kimin, nerenin malı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 14:31
Kaynak: Hilal Baldemir
Superfresh İsrail’in mi? Superfresh kimin, nerenin malı?

Bütün dünya 79 gündür Gazze’de yaşanan katliamları izliyor ve şahit oluyor. Siyonist İsrail ordusu Gazze’de 20 binden fazla sivili katlederek zulmüne aralıksız devam ediyor. Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulme sessiz kalmak istemeyenler İsrail’e ve ona destek olan ülkelere ait markaları ve ürünleri boykot ediyor. Bu kapsamda binlerce marka araştırılıyor ve menşei merak ediliyor. İsminin İngilizce olması nedeniyle menşei en çok merak edilen markalardan biri de Superfresh markası oluyor. Peki, Superfresh İsrail’in mi? Superfresh kimin, nerenin malı? İşte bu soruların cevabı…

Superfresh İsrail’in mi?

Superfresh donuk gıda sektöründe Türkiye’nin önde gelen markalarından biridir. Neredeyse her markette bulunan Superfresh meyve, sebze, et ürünleri ve fastfood ürünlerinin dondurulmuş zinciri olarak en fazla satış yapan markadır. İsminin İngilizce olmasından dolayı yabancı bir ülkeye ait olduğu düşünülse de aslında Yıldız Holding bünyesinde yer alan Sabri Ülker tarafından kurulan ve Ülker Grubuna ait bir markadır.

Yıldız Holding Superfresh markasıyla 21 kategoride 400'ün üzerindeki ürünüyle dondurulmuş gıda pazarının en zengin ürün portföyüne sahip şirketi konumundadır. Marka 1990 yılında faaliyete geçmiştir ve dondurulmuş sebzeler ve meyveler, pizza, hamburger, köfte, milföy, mantı, börek, deniz ürünleri, konserve mısır gibi ürünlerin üretimini yaparak hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesine satış yapmaktadır.

Öte yandan Superfresh markasının bağlı olduğu Yıldız Holding 100’ün üzerinde ülkeye ürünlerini ihraç etmektedir, ayrıca Yıldız Holding'in 49 ürün kategorisinde, 300’ün üzerinde markası ve 2.700 adet ürün çeşidi bulunmaktadır. Yıldız Holding'in 23'ü yurt dışında olmak üzere toplam 68 tane fabrikası bulunmaktadır. Yani Superfresh tamamen yerli bir markadır ve sahibi de Türk’tür. Markanın İsrail ile bir bağlantısı yoktur.

Ayrıca Superfresh ürünlerini Bursa’da 220 bin metrekarelik arsa üzerinde yer alan 62 bin metrekarelik kapalı alandaki fabrikasında üretmektedir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.