Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorumluluk sınavı nedir? Sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumlu geçti ne demek?

Lise öğrencileri için uygulanan sorumluluk sınavı bazı derslerden geçemeyen ve ortalamalarını yükseltmek isteyen öğrenciler için uygulanan bir sınav sistemidir. Sorumluluk sınavı bir öğretim yılında 2 kere ortalama yükseltme amacıyla yapılan bir sınavdır. Her yıl binlerce öğrenci bu sınava girerek ilk dönem geçemedikleri dersleri geçmek ve not ortalamalarını yükseltmek için ter dökerler. Peki, Sorumluluk sınavı nedir? Sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumlu geçti ne demek?

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 15:47
Kaynak: Hilal Baldemir
Sorumluluk sınavı nedir? Sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumlu geçti ne demek?

Öğrencilerin dönem sonlarında ortalama altında kalan dersleri için hem o dersi geçmek adına hem de ortalamasını yükseltmek adına girdiği sınavlara sorumluluk sınavı denir. Sorumluluk sınavları dönem sonunda yapılan sınavlardır bu sayede öğrenciler o dönemki ortalamalarını yükselterek yıl sonu ortalamalarını daha iyi bir seviyeye taşıyabilir. Sorumluluk sınavı nedir? Sorumluluk sınavı ne zaman? Sorumlu geçti ne demek? İşte detaylar…

sorumluluk sınavı nedir

Sorumluluk sınavı nedir?

Başarısız olduğu bir veya birden fazla dersi olan öğrenciler, bu derslerin notlarını yükseltmek için sorumluluk sınavına katılabilirler. Bu sınavlar, öğrencilere başarısız oldukları dersleri kurtarma veya notlarını yükseltme fırsatı verir.

Geçme notunu sağlamak için ek şansa ihtiyaç duyan öğrenciler ekstra puana veya not yükseltmeye ihtiyaç duyduklarında sorumluluk sınavına katılabilirler. Bu sınavlar, öğrencilere not ortalamalarını yükseltme veya geçme notunu sağlama imkanı sunar.

sorumlu geçti ne demek

Sorumluluk sınavı ne zaman?

Önceki kabinede Mahmut Özer’in belirlediği yönetmeliğe göre lise öğrencisi olan 9, 10, 11 ve 12. sınıfta olan öğrenciler dönem sonlarında not ortalamalarını yükseltmek için sorumluluk sınavına girebiliyordu.

Son olarak önceki dönem Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre; 2023 - 2024 Yılı 1. Dönem başı Eylül ayı Sorumluluk Sınavları, 11 - 14 Eylül 2023 tarihleri arasında 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri için yapılmıştır.

sorumluluk sınavı kalktı mı

Sorumlu geçti ne demek?          

Sorumlu geçme öğrenciler için başarısız oldukları dersleri telafi etmek için bir fırsat yaratmaktadır. Tüm senenin ağırlıklı puan ortalaması 50 puanın altında olan öğrencilerden zayıf ders sayısı 3’e kadar olanlar sorumlu sınıf geçme imkanından faydalanabiliyor. Sorumlu geçilen dersler için sonraki dönemde sınava giriliyor ve dersin puanı yükseltilerek telafisi sağlanıyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.